Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja lidera junt amb 15 entitats públiques i privades el Hub d'Economia Circular ECCUS

El grup es reuneix per a treballar sobre propostes innovadores a Gavà.

'MEDI AMBIENT' 2 de juny de 2022

L'alcalde de Riba-roja de Túria Robert Raga s'ha reunit aquest dimecres junt amb els seus socis del Hub Eccus d'Economia Circular a la ciutat catalana de Gavà, per a treballar sobre possibles projectes conjunts d'economia circular i aconseguir liderar la innovació en matèria de sostenibilitat i polítiques locals sostenibles a Espanya.

En concret, el grup exclusiu del qual forma part Riba-roja des de 2021 i que està conformat per ciutats com Sevilla o Gijón i empreses com Vodafone, Iberdrola o Roca, porta diversos mesos treballant propostes dels seus socis amb la finalitat d'impulsar un projecte estratègic per a la recuperació i transformació econòmica (PERTE) o com a mínim, “un projecte col·laboratiu tangible que permeta avançar en la circularitat de les nostres economies locals”, ha explicat Raga.

Es tracta de la primera trobada física després de la pandèmia en la qual els socis han pogut presentar accions que ja estan desenvolupant en els seus respectius municipis o empreses, des de l'estalvi dels recursos naturals al desenvolupament de tecnologia que permeta reutilitzar residus donant continuïtat així al cicle productiu de manera durable.

Durant la trobada, Raga ha presentat alguns dels projectes que ja es desenvolupen en Riba-roja com el Guardian, que permet la reutilització de l'aigua per a la prevenció d'incendis o el projecte Gènesi, que tracta de recuperar la flora primària del parc natural del Túria en el seu tram local.

Raga ha aprofitat la trobada per a avançar una altra iniciativa en via de desenvolupament que és ‘Riba-roja respira’, que permetrà la regeneració de l'aire contaminat de la seua àrea industrial a través de “un pulmó verd i de la tecnologia que ens permet impulsar una indústria més respectuosa amb el medi ambient i la qualitat de vida de les persones”.

El Hub, coordinat per l'empresa Tech Friendly, s'ha reunit en diverses ocasions des de la seua creació, per a treballs conjunts dels equips tècnics municipals i empresarials, encara que no havia pogut fer-ho presencialment i de manera oberta fins ara a causa de la pandèmia. Després de la trobada en el qual l'alcalde ha subratllat que les relacions de Riba-roja amb els ajuntaments de Sevilla, Gavá o Gijón “ixen reforçades”, Raga ha incidit en “la rellevància del nostre municipi en matèria de projectes innovadors i la qualitat dels nostres processos tècnics i administratius que serveixen com a model a molts altres ajuntaments amb la mateixa pretensió de tirar avant accions innovadores”.

Cinquena edició de les Jornades sobre Economia Circular

L'alcalde de Riba-roja ha sigut un dels ponents convidats a Gavà per a assistir també a la Jornada de debat i experiències ‘Per una economia circular’ que el municipi barceloní organitza anualment, en col·laboració amb la Unió Europea i el Govern d'Espanya entre altres.

En aquesta cinquena edició, Raga ha realitzat una presentació més extensa del projecte ‘Guardian’ que permet la protecció de 35 hectàrees de superfície natural i prop de 15.000 ciutadans, a més de la regeneració de 80 mil metres cúbics d'aigua cada any i la mobilització de més de 5 milions d'euros de fons europeus i propis per a la seua implantació que ja és efectiva i pretén poder ser replicada en moltes altres zones d'Europa.