Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

  • Imprimir

Situaciķ geogrāfica

 

 Mapa Ribarroja (id: 920)

 

El terme de Riba-roja de Túria està situat a 39° 33'de latitud i 0° 34'de longitud del meridià de Greenwich. La seua altitud s'estima en 125 metres sobre el nivell del mar. La població s'assenta sobre la vessant del riu Túria, en el Camp de Túria.

Les terres que componen el seu terme són de regadiu i de secà. Les de secà es troben en la zona denominada Foia de Buñol, mentres que les de regadiu es troben en la zona mencionada i en l´Horta de València.

 

 

Situació Geogràfica

El municipi limita amb els següents termes:
- Al nord, amb L'Eliana, Pobla de Vallbona i Benaguacil.
- Al sud, amb Xest y Xiva.
- A l'est, amb Quart de Poblet, Manises i Paterna.
- A l'oest, amb Vilamarxant.

El clima és temperat, com en tots els pobles de la franja del Mediterrani, gaudint durant tot l'any de les benediccions del sol, escasses precipitacions i una relativa humitat en l'ambient.

El terme municipal té una superfície de 6.542 hectàrees, o el que és el mateix, 7.848 fanecades. Les terres dedicades al cultiu suposen un 78% aproximadament del total de la seua superfície, al voltant de 5.103 hectàrees. Pel que fa a les terres de regadiu i secà, ambdós es distribuïxen al cinquanta per cent del total de la superfície.

Des del punt de vista geològic, el sòl de Riba-roja pertany a l'època més moderna de les formacions de les capes de la terra. A excepció d'alguns terrenys pertencientes a l'era secundària del sistema triàsic, es pot afirmar que la superfície de Riba-roja pertany a formacions del miocé, post-pliocé i cretaci.

Una característica única del municipi és el riu que ho creua, el riu Túria. Riu, les aigües del qual van canalitzar per primera vegada, amb tota probabilitat, els romans per mitjà dels aqüeductes que creuen les nostres terres.

El riu Túria rep diversos noms segons els llocs que travessa. Des del seu naixement fins a Terol se li coneix pel nom de Guadalaviar; Túria, de Terol a Torrebaja; riu Blanco, des de Torrebaja a Chulilla, i de nou Túria, des de Chulilla a València.

De la mà del riu Túria i ascendint les seues riberes, ens endinsem en la història de Riba-roja.

Referències extretes del llibre escrit per José Luis de Tomás, Ribarroja del Turia, A través de la seua història Vol. I.