Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9
  • Imprimir

Oberta la preinscripció de Unisocietat en Riba-roja per al pròxim curs

(1)
Unisocietat és el programa educatiu en col·laboració amb la Universitat de València, dissenyat per a brindar oportunitats de formació i enriquiment cultural a majors de trenta anys

'EDUCACIÓ' 4 de setembre de 2023

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria i la Universitat de València han obert la preinscripció de Unisocietat per al curs 2023/2024 en la localitat. La iniciativa té com a objectiu continuar fomentant la formació i la cultura en la comunitat i donarà inici la primera setmana d'octubre. Les inscripcions per al programa estaran obertes fins al 30 de setembre en la Escola d'Adults (C/ Santander número 1, segon pis de l'edifici La Botaia), de dilluns a dijous de 16.00 a 20.00 hores.

Unisocietat és un innovador programa educatiu en col·laboració amb la Universitat de València, dissenyat per a brindar oportunitats de formació i enriquiment cultural als habitants del municipi i d'altres localitats circumdants majors de 30 anys, amb o sense estudis previs, als quals els agradaria ampliar els seus coneixements i cultura general ja que, entre els seus objectius, es troba fomentar el debat o intercanviar opinions i informació.

El programa ofereix un currículum divers i estimulant, dividit en dos quadrimestres, amb dues assignatures troncals en cada quadrimestre, complementades per un cicle de conferències relacionades de  temàtica variada i que estan obertes al públic en general.  Enguany com a novetat hi haurà dos cursos, els dimarts i dimecres de 16 a 19.30 hores. Els dimarts s'impartirà el primer curs amb els mòduls de Llengua i Literatura castellanes, Geografia, Europa i Biologia. Els dimecres el curs Plus, amb els quatre mòduls sobre #TIC’#s, Arqueologia del Mediterrani, Sociologia yTurismo. 

El cicle de conferències gratuïtes està format per cinc xarrades oferides per experts de la #UV. El 19 d'octubre la Dra. María de Mar Bernabé Villodre del departament de Didàctica de l'Educació Física, Artística i Musica oferirà “Música i salut: descobrint el poder terapèutic de l'audició musical”. El 16 de novembre de 2023 la Dra. Cristina Vidal Lorenzo del departament d'Història de l'Art impartirà “L'origen del cosmos en la mitologia maia”. El 25 de gener de 2024 serà el torn per a la Dra. Mª Ángeles Pérez Martín del departament d'Història de l'Art qui oferirà “Sorolla i la pintura social”. L'11 d'abril està previst que el Dr. Vicent J. Martínez García del departament d'Astronomia i Astrofísica impartisca la conferència “De les galàxies al Big bang”. I ja per a tancar el cicle, el 9 de maig de 2024 la Dra. Gora Saragossa Ninet del departament de Filologia Anglesa i Alemanya oferirà “La censura franquista al cinema i la literatura traduïda”

Una característica destacada de Unisocietat és el seu enfocament inclusiu en termes d'idioma, ja que les classes s'impartiran en qualsevol de les llengües oficials de la Universitat de València, garantint així un accés equitatiu i divers al coneixement. 

Riba-roja és seu de Unisocietat des del curs 2018/2019 i va sorgir com a resultat del compromís conjunt de l'Ajuntament de Riba-roja de Túria i la Universitat de València per a fomentar l'aprenentatge continu i la participació en la cultura a la regió. El curs passat,  dotze persones de la seu de Riba-roja van completar l'itinerari multidisciplinari de 360 hores, i es van graduar en el programa Unisocietat en l'acte de graduació celebrat  en la seu de la Universitat de València al carrer de Mar

La primera setmana d'octubre marcarà l'inici del curs 23-24 del programa Unisocietat en el municipi de Riba-roja de Túria. Tota la informació detallada es troba disponible en les webs http://www.ribarroja.es/portal.portal.action i http://projeccio.uv.es i per a obtindre més informació i realitzar la sol·licitud d'inscripció, es pot contactar al correu electrònic: unisocietat@ribarroja.es o al telèfon 96 277 26 45. 

“Des de l'Ajuntament de Riba-roja esperem que un any més Unisocietat siga un catalitzador per a l'aprenentatge, la interacció i el creixement cultural en la comunitat, reafirmant el nostre compromís amb el desenvolupament integral de les veïnes i veïns de Riba-roja.” apunta l'alcalde, Robert Raga.