Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Festes d'interés

(id: 941)

Cavalcada dels Reis Mags.

Se celebra la vespra de reis i la màgia, l'alegria i la il·lusió visten tot el  municipi, intervenen més de 200 persones i tant  la coreografia com el vestuari, i la temàtica es cuiden al mil·límetre perquè els xiquets siguen els protagonistes de la més bella nit en què els Reis Mags reben per part de les autoritats les claus de Riba-roja del Túria.
A causa del seu recorregut i la forma com es realitza, cada vegada són més els que ens visiten no sols de la comarca sinó de la mateixa València, enguany les expectatives es van superar amb més de 15.000 visitants...
Un Betlem amb nombroses figures en moviment acompanya les festes nadalenques i en ell es recreen ambients, professions i escenes de l'època en què va nàixer Jesús.


(id: 942)

Festes en honor a Sant Antoni.

Una gran foguera, la benedicció dels animals i els perols, són els principals actes en què Riba-roja rep a aquells visitants que volen conéixer les tradicions que encara es conserven en la nostra geografia.









(id: 966)

Festes en honor a Sant Vicent ball de les "Pastoretes".

Riba-roja eleva cada any un altar en honor al sant en què es representa el miracle, continuant la tradició que s'estén per tants pobles de la Comunitat Valenciana.
Les Pastoretes de Sant Vicent, format per xiquetes de la localitat ballen en honor a Sant Vicent. L'origen de la dansa es remunta a temps passats sent elles les que de generació en generació mantenen esta tradició viva. Un tercer premi d'altars en les ultimes edicions atrauen a curiosos i visitants que recorren els diferents altars que es realitzen a València i contornada.


(id: 967)

Festes en honor a la Mare de Déu dels Desemparats.

Primera quinzena de maig. Tradicional romeria a la Basílica la vespra de la festa.





(id: 968)

Moros i Cristians.

A partir del 8 d'Agost. Representació dels enfrontaments entre musulmans i cristians per la rica vega del riu Túria. Tres actes marquen estes festes amb més de 10 anys de tradició que són: El Pregó, Les Ambaixades i L'Entrada en què participen un nombrós grup de festers i que any a any atrauen a més curiosos i amants de la dita festa.



(id: 969)Festes Patronals dedicades a la Assumpció de la Mare de Déu.

Data de celebració 15 d'Agost. Al llarg de la setmana que precedix a la festa es duen a terme una gran quantitat d'activitats per a totes les edats Contes a la Fresca, Concurs de Colom a Braç, Mascletaes, Castell de Focs Artificials, Carrera Ciclista, Futbol, Actuacions musicals, Paelles gegants, Concurs de paelles, Campionat de Pilota Valenciana… Destacarem dos actes:
(id: 724)La Nit de Poble, en la que es despleguen tradicions, costums i usos del passat de Riba-roja. Degustacions gastronòmiques de pelaetes, olleta, paelles, embotit, gelats….El passat s'apodera de l'ambient, tradicions com els boixets i la llata són realitzades cara al public per hàbils mans. Els xiquets tenen  unes cucanyes farcides de sorpreses que cal encertar amb una llarga vara i els ulls  tapats. Un cine antic recreat, mostra velles pel·lícules i fotografies convertides en documentals on es poden vore festes, esports, activitats i la vida quotidiana de Riba-roja del segle passat.
(id: 704)La Cercavila de les Alfàbegues en què els xiquets són els protagonistes rebent una xicoteta quantitat de diners per participar amb una d'estes plantes oloroses.
En les últimes edicions els visitants han augmentat i podíem parlar de més de 8.000 visitants.
Les actuacions musicals omplin les nits festives amb figures de primer orde com David Bisbal, Sheila Durcal o Antonio Orozco.




(id: 738)

Sant Antoni. Tir i Arrossegament.





(id: 725)

Fadrins.

Es celebren la segona quinzena d'agost. Es caracteritzen per una garn quantitat d'activitats dedicades als jóvens, actuacions musicals, concursos, campionats i la Baixada del riu Túria amb barques fabricades pels participants.


(id: 705)

Festes en honor al Santíssim Crist dels Afligits.

Data de celebració el 14 de Setembre. En la  setmana que precedix a la festa gran es celebren concursos, actuacions musicals, mascletaes, activitats per a xiquets, paelles… prenen els carrers de Riba-roja.
La culminació de la festa, el dia 14, amb la Processó en honor del Santíssim Crist dels Afligits impregna de solemnitat  la festa amb mes arrelament i fervor del poble de Riba-roja. Ribarrojers repartits per tota la geografia tornen a les seues arrels per a participar en esta processó.


(id: 739)

9 d'Octubre.

Festivitat de la Comunitat Valenciana. Processó cívica, en la que la Senyera que és portada pels membres de la corporació municipal, recorre els carrers de Riba-roja del Túria.







(id: 1017)

Festes en honor a la Mare de Déu del Pilar.

Primera quinzena d'octubre.