Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

  • Imprimir

Inauguració Agència AMICS-Riba-roja

Riba-roja del Túria obri una agència AMICS per a l'atenció integral del col.lectiu immigrant.

'FOMENT DE LA IGUALTAT' 24 de novembre de 2010

(id: 1559)L'alcalde de Riba-roja del Túria Francisco Tarazona i el director general d'Immigració i Cooperació Josep María Felip i Sardá han inaugurat este matí la nova Agència de Mediació per a la Integració i la Convivència Social (AMICS) ubicada en les instal·lacions de l'Agència de Desenrotllament Local de Riba-roja del Túria. Després del descobriment de la placa commemorativa, les autoritats han visitat les dependències des d'on es prestarà este servici, així com l'aula- taller dotada amb 15 nous ordinadors a disposició de l'usuari.

(id: 1560)L'alcalde de Riba-roja del Túria ha  destacat ‘l'extraordinària labor que des de la Conselleria presidida per Rafael Blasco es Du a terme en matèria d'immigració i el compromís que el consistori continuarà mantenint a través de la nova agència AMICS amb els 1.765 immigrants de 65 països diferents que acull Riba-roja del Túria'. Per la seua banda, el director general d'Immigració i Cooperació Josep María Felip i Sardá ha manifestat que ‘les Agències AMICS també permeten mostrar el model d'integració proposat per la Generalitat que pretén formar i informar l'immigrant sobre la cultura, història, legislació i llengua del país d'acollida'.

(id: 1561)L'ajuntament de Riba-roja de Túria ha rebut per a la posada en marxa de l'Agència AMICS una subvenció de 40.000 euros que s'ha invertit íntegrament en la compra d'ordinadors per a l'Aula-Taller i en el mobiliari per adequar les instal.lacions. L'Agència AMICS de Riba-roja funcionarà des de hui per informar, intervenir, assessorar i orientar el col.lectiu immigrant, amb l'objectiu de posar al seu abast tots els recursos que l'Administració i altres entitats disposen en la matèria. L'objectiu és ajudar l'immigrant en temes de situació i regularització legal en la Comunitat Valenciana, en l'accés al sistema educatiu, orientació per a l'accés al sistema laboral, accés a la formació ocupacional i no reglada, tramitació i recepció de vivenda digna, accés al sistema sanitari, assessorament en matèria d'integració cultural i activitats que afavoreixin la convivència entre la població immigrant i la d'acollida.

En la Comunitat Valenciana existixen en l'actualitat 102 agències AMICS que treballen com a complement als servicis que ja es presten des del Govern Valencià per a la integració de l'immigrant en la nostra societat.

L'Agència AMICS de Riba-roja del Túria també comptarà amb un Punt d'Informació interactiu de FUNDAR, Fundació de la Solidaritat i el Voluntariat de la Comunitat Valenciana, que treballa per a impulsar, promocionar i afavorir el voluntariat, així com la solidaritat amb les persones necessitades, l'assistència, els servicis socials i la integració de la població immigrant.