Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

  • Imprimir

José Manuel Vila Oltra

José Manuel Vila Oltra naix a Riba-roja de Túria (València). Cursa estudis de Ciències Econòmiques i posteriorment obté el Grau en Llengua i Literatura Espanyoles de la Facultat de Filologia, realitzant el TFG sobre el poeta alacantí de la generació del 50 Carlos Sahagún, sota la direcció acadèmica del prestigiós assagista, polític i professor Julio Neira Jiménez. S'especialitza en Literatura Contemporània mitjançant diversos cursos en la Universitat Internacional Menéndez Pelayo i en la UNED.

Desenvolupa la seua activitat professional en empreses de l'àmbit financer i immobiliari, arribant a ocupar càrrecs directius.

La seua vocació literària és molt primerenca, publicant poemes i assajos en diverses revistes. Un dels seus poemes titulat “Adolescència” és inclòs entre les lectures de la primera Gramàtica de la Llengua Valenciana homologada per la Conselleria d’Educació de la Generalitat, per a l'ensenyament del valencià. També en valencià, escriu l'obra de teatre experimental titulada “L’Arribada” que s'estrena en el Teatre Cervantes de Riba-roja. L'actor Joan Raga, realitza una gira per diverses localitats de la Comunitat Valenciana representant esta obra.

Ha rebut el premi de promoció literària de la Diputació de València pel seu llibre de relats La soledad del escritor sin fondo.

Va ser finalista al novembre del 2020 del concurs de microrelats que s'emet en el programa La finestra de la cadena SER, dirigit per Carles Francino, amb la narració “Nadie lo esperaba” guanyadora de la final setmanal entre les 953 històries presentades.

La seua obra “El Marqués” és seleccionada pel jurat del Concurs Austrohongarés de Relat Curt Ciutat de València per a la seua publicació al juny del 2022 en l'antologia elaborada pel consistori de la capital llevantina en homenatge a Luis García Berlanga.

Al desembre del 2022, amb el seu relat “Salvación o condena”, gana el VIII Certamen de Relats Curts i Drets Humans organitzat per Amnistia Internacional Andalusia.

Aconseguix la condició de finalista en el VIII Certamen Literari Universitat Popular d'Almansa, en la modalitat de poesia (gener 2023).

Obté l'accèssit en l'XI Concurs Internacional de Relat Curt María Eloísa García Lorca (desembre 2023) amb l'obra “El afinador de pianos”.