Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

  • Imprimir

Rafael Ortiz Moreno

(6)
(id: 10325)Rafael Ortiz Moreno va nàixer a la Pobla del Duc en 1969. Llicenciat en 1992 en Ciències Econòmiques per la Universitat de València, la seua carrera professional va començar ajudant a fundar i posar en marxa l'empresa informàtica Sfinge, dedicada a la producció i venda de Programari per a entitats financeres. Després de cinc anys de dur treball/aprenentatge va passar al sector de la distribució de material elèctric en l'empresa Comercial Electro Subministro, SA, en qualitat de cap de compres. En aquesta empresa va madurar com a persona i com a professional fins que la gran crisi de 2012 se la va emportar per davant, raó per la qual va decidir reinventar-se i passar a provar sort en el món de les vendes, primer en ABM-REXEL i després en Novelec Túria, fins hui en dia.

A principis de 2018, després de superar una crisi aguda d'estrés, que el va mantindre en el dic sec laboral durant tres mesos per primera vegada en la seua vida, va descobrir que podia realitzar-se personalment a través de l'escriptura i des d'aleshores no ha parat d'escriure cada dia, una novel·la darrere d'una altra. La cronologia de les seues obres és la següent:

:: “El senyor X” Editorial NPQ juny de 2018. És la història d'un magnat americà que decideix arruïnar-se a si mateix com a venjança contra la seua dona. Després d'aquesta decisió es desencadenen una sèrie de fets tan sorprenents com el desenllaç.
Mr. X que és la versió del Senyor X traduïda a l'anglés per la filòloga Mar Ruiz.

:: “Escuchando a Miguel gritar” desembre de 2018. És la història d'un psicòpata que s'enfila a la part alta del Centre Comercial El Saler rifle en mà. Les huit hores que dura l'incident li serveixen de pretext per a reflexionar sobre la destinació, la sort, la mort o l'amor.

:: “SIGTI (los días de Cristal)”, juliol de 2019. És una futurista biografia autoficcionada, meitat real, meitat ficció, amb la qual pretén alertar-nos dels perills de no controlar la hiperconectividad digital i sobretot la intel·ligència artificial.

:: “A la caza del deportista”, març de 2020. És un thriller policíac que es desenvolupa al llarg de la ruta fluvial del riu Túria i especialment en el municipi de Riba-Roja, i en què aprofita el coneixement del poble, després de 15 anys vivint en ell, per a situar l'acció en llocs que a tots els veïns de la localitat els resultaran familiars.

:: “Sábanas de arena”, Gener de 2022. És una novel·la romàntica que es desenvolupa entre València, Kuwait i París. És la història d'amor entre un veneçolà establit a València i una dona kuwaitiana, pertanyent a l'alta societat de l'emirat.