Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

8
  • Imprimir

Presentació

A principis dels anys 80 l’Ajuntament de Riba-roja, en col·laboració amb alguns músics i aficionats del municipi, va organitzar uns tallers de música on s’impartien principalment classes de Solfeig i Guitarra.

Durant els següents anys, el nombre d’alumnes va ser creixent, ampliant-se l’oferta educativa i així, en 1988 es va crear una Escola Municipal de Música. De la mateixa manera, en 1990, es va crear l’Escola Municipal de Dansa. Ambdós centres suposaven el pas previ a la creació dels actuals conservatoris Professionals de Música i Dansa que van ser reconeguts en 1990 i 1993 respectivament.

No obstant això, a pesar del reconeixement dels estudis oficials de música i dansa, la Regidoria de Cultura, va continuar oferint ensenyances no reglades d’Instrument, Llenguatge Musical d’Adults, Dansa per a adults, Iniciació Musical i Formació Bàsica de Dansa de 5 a 7 anys. En este sentit, els conservatoris, faciliten, la continuïtat natural per als que opten per donar el salt de la formació amateur a la professional o de preparació per a estudis superiors.

En 2012, es posa en marxa un nou projecte conjunt d’Escola Municipal de Música i Dansa, amb clara vocació de servici públic, que pretén, adaptant-se a la societat del moment, donar resposta a les inquietuds artístiques de qualsevol persona sense límit d’edat, dedicant una especial atenció a les edats primerenques i adultes.

Sens dubte, la regulació de les escoles de música de la Comunitat Valenciana a través del Decret 91/2013, de 5 de juliol, del Consell, suposa un respatler i una guia per al disseny, execució i seguiment del nostre projecte, que esperem siga el de tots els aficionats a les arts de Riba-roja del Túria.