Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

  • Imprimir

Falla La Unió

(id: 3327)La “Falla  la Unió” va ser creada l’any 1971, concretament de la primera quinzena d’abril a la primera del mes de maig. Van ser  un grup inicial d’unes 20 persones, amb inquietuds falleres els que van decidir crear esta nova Comissió a Riba-roja.
La falla esta ubicada en la plaça de l’ajuntament, on cada any planta els seus dos monuments.
 
Estant la falla ubicada en la plaça de l’Ajuntament on esta l’Església, No és genys estrany que el seu estendard este compost per un escut en què dos branques de llorer emmarquen la fatxada del temple amb els seus dos campanars, tot això sobre un típic “buñol” i el conjunt embolicat tot en flames.
 
En els primers anys d’existència, es construïsc una finca, en la mateixa plaça de l’Ayunamiento, quedant la planta baixa com calsal faller. En 1974 se inaugure el mateix, amb la presència de l’Alcalde de València, el senyor Miguel Ramón Izquierdo, el president de la Junta Central Fallera de València, el senyor Francisco Alarcó i el president de la Junta Local Fallera, el senyor Manuel Lahuerta.
 
En 1974 la Comissió forma una rondalla de jóvens, que sota la direcció dels Germans Vels participe en actes culturals, no sols a Riba-roja sinó en altres poblacions. Actualment la rondalla ja ha desaparegut.
 
Per a celebrar el 40 aniversari de la Comissió es va fer una exposició de trages antics, tant masculins com femenins. “Ninots” indultats del foc durant l’existència de la Comissió, fotografies antigues de presentacions, monuments i cercaviles i també les partitures i la lletra de l’himne de la Falla.
 
L’himne va ser compost en la seua part musical per Josep Antoni Velert i la lletra una col·laboració d’Antonio Arnau Ferrandis i Leoncio March Lopez.