Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

  • Imprimir

Falla L'Amistat

(id: 2187)Tot començà l’any 1992 quan un grup de gent veient que a aquest barri no arribava una festa tan tradicional valenciana com són les Falles de Sant Josep, va decidir intentar formar una comissió al barri. Van demanar la col•laboració del veïnat i es van reunir per primera vegada el 8 de maig d’eixe any al Bar Mateu. En vore la bona acceptació per part del veïnat es va decidir fer "l’apuntà".

Més tard es formà la primera Junta Directiva i es va discutir el nom de la falla. Es van proposar diversos noms però finalment s’acordà anomenar-la Falla l'Amistat. Va eixir triat com a primer president Jose Luis Mateu Molina i com a president infantil Francisco González Landa. El següent pas va ser elegir a les falleres majors. Aquestes varen ser la senyora M. Carmen Mateu Molina i la xiqueta Vanesa Hernández Climent.

Els primers dos anys de la falla, es va utilitzar com a casal faller el local que va cedir el faller Luis Hernández Alcacer, ubicat al carrer 1er de Maig, per aquest motiu estos primers anys vam plantar els nostres monuments a l’encreuament dels carrers 1er de Maig i Avinguda Azorín. Però al tercer any, i amb molt esforç, la falla va poder fer-se el seu propi casal, al carrer Edeta, la qual cosa provocà el canvi d’ubicació dels monuments a l’encreuament dels carrers 1er de Maig i Edeta. Durant aquest període la nostra comissió va assolir primers i segons premis, així com Ingeni i Gràcia en falles infantils i segons premis en falles grans.

L’abril del 2000, es va decidir el canvi de Junta Directiva, i després de huit anys Jose Luis Mateu Molina deixà el seu càrrec a Manuel Martínez Rodríguez, qui va formar una Junta Directiva que posà tota la seua il•lusió en dur endavant la falla. D’aquesta temporada podem remarcar el segon premi en la falla infantil de les Falles 2001 així com el començament de la nostra bona fama pels nostres decorats de presentacions. També comença el seu camí la joventut de la falla.

La presidència de Manolo va durar quatre anys, al cap dels quals va prendre el càrrec Francisco Alcalà Montaner en l’any 2004, també per quatre anys. D’aquests anys podem recordar el decorat del 2005 per l’espectacular transformació davant dels ulls dels espectadors així com la consolidació de la joventut. Després d’estos quatre anys de Francisco Alcalà li segueix l’any de Manuel García González l’any 2008, del que sobreïx el premi del Ninot Infantil, la primera vegada que la nostra comissió guanya un premi d’aquestes característiques.

L’any 2009 entrà com a president Francisco Pérez i Arnau, sent el nostre actual president de la mà del qual hem aconseguit a les falles del 2010 per primera vegada el premi d’Ingeni i Gràcia en la Falla gran.

Actualment, en l’any del nostre 20 aniversari, podem dir que ens trobem en un dels nostres millors moments, destacant a les falles del poble per la nostra manera diferent d’entendre les falles i per les ganes de renovar i modernitzar la festa.