Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

  • Imprimir

Falla L'Harmonía

Un dia de San Josep, tornant cap al vaig agranar de vore cremar la falla del vaig agranar la “Polsilandia”, diversos veïns pensaren en la possibilitat de crear una falla en        “ l’altra banda” (com és denominava a la Nostra barriada en el poble). I sense pensar-ho dos vegades allà que se n’anaren a parlar-ho al forn de Visantico, i allí al forn naix la primera comissió de Nostra falla, que comença a treballar en el nom de Falla Eres Altes.

En els primers anys varen ser Presidents, segons ens$ consta:

De 1.959 a 1.961: Salvador Bigorra “El tio Boret”
En 1.962: Alfonso Durá “El corretger”
De 1.963 a 1.964: Enrique Blanch “ El cambrer”
De 1.965 a 1.970: Salvador Albiach “Bor el punxa”
De 1.971 a 1.975: Blas Boix “Mansano”
De 1.976 a 1.977: José Gimeno “Plàcido”
De 1.978 a 1.980: Vicente Granell “El sabater”
De 1.981 a 1.983: José Guardiola “El forneret”


En estos Presidents aplegarem al 25 Aniversari. Després de la dimissió de l’últim President, la junta va creure que per a millor celebració del 25 Aniversari, es formara un tàndem i que els Presidents treballaren conjuntament. Va ser un any memorable, de gran festa, entre el disgust de fallers i falleres perquè l’artiste no ens$ va plantar la falla.

Els Presidents que han ostentat la responsabilitat de dirigir la Nostra falla a partir del 25 Aniversari fins a vaig fugir han segut:

Francisco Folgado.
Jose Vicente Folgado.
Vicente García.
Jose Vicente Espinosa.
José Gimeno.
Antonio Górriz.
I en l’actualitat  Jose Antonio Arnau, és nostre President.


Els primers anys els nostres xiquets i xiquetes vivien junt als majors la festa, sense tindre Fallera Major Infantil ni falleta. En 1.969, baix la presidència de Salvador Albiach, és va crear la comissió infantil. Va ser el primer President Infantil Salvador Albiach Raga i la primera Fallereta Major Infantil la seua germànica Mª Luisa Albiach Raga, fills del President “Bor el punxa”.

En els anys 70, la comissió va tindre diversos canvits: s’inscriu en Junta Central Fallera, els fallers comencem a comprar-nos els trages de faller, i el mes importat, s’adquireixen els terrenys i a fatiga fet pels fallers, comença la construcció del nostre casal siguent la realitat que vaig fugir és. Els dons s’inspiren, i baix la denominació que ja teniem de COMISSIÓ DE l’HARMONIA creuen i broden l’escut de nostre estandart.
En l’actualitat la Nostra Comissió Major conta en 54 anys d’história i la Comissió Infantil en 44 anys.