Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

  • Imprimir

Parc Natural

(2)

200 (id: 1611)El Parc Natural del Túria és sense cap dubte l'últim gran pulmó de l'àrea metropolitana de la ciutat de València i les comarques de l'Horta i Camp de Túria pel que la seua declaració com a espai natural protegit permetrà conservar els valors ambientals, historicoculturals i educacionals d'una zona altament poblada i industrialitzada.

El Parc Natural del Túria, amb una extensió de 4.684 hectàrees, està inclòs dins de l'àmbit orogràfic del Sistema Ibèric i la plana al·luvial del riu Túria estenent-se pels municipis de Quart de Poblet, Manises, Paterna, l'Eliana, Riba-roja del Túria, Benaguasil, Vilamarxant, Llíria, i Pedralba. Esta situació permet conservar els valors ambientals, historicoculturals i educacionals d'una zona altament poblada i industrialitzada com és l'àrea metropolitana de la ciutat de València i les comarques de l'Horta i Camp de Túria sent pioner en la preservació d'un ecosistema ripícola.

2-200 (id: 1613)Dins del parc podem trobar tres ambients diferenciats: el riu, el bosc i els cultius.

El tram de riu Túria englobat dins del Parc Natural té una longitud de 35 quilòmetres i actua com a eix vertebrador del mateix alhora que com a corredor biològic.

La superfície boscosa inclosa en l'àmbit de protecció del parc està constituïda per tres masses diferenciades (La Vallesa, Els Rodanes i El Palmerar-La Pea), on el pi blanc és l'element arbori dominant junt amb la màquia mediterrània.

(id: 1614)Les explotacions agrícoles, ecosistemes fortament antropizados, representen una extensa superfície destinada sobretot al cultiu de regadiu, fonamentalment de cítrics i hortalisses, i en menor grau al cultiu de secà (garrofera, ametler i olivera). Potser el major interés d'estos ambients residix en els valors didacticoculturals associats als mateixos i que permetran incrementar les possibilitats d'incorporació de recursos a l'economia rural.

Centre de visitants:

L'Oficina del Parc Natural del Túria es troba ubicada en la CV-50 - PK 87,200. Pont de la Barca. Vilamarxant.
L'adreça postal de contacte és: Avd. Dos de Mayo nº 1. CP 46191. Vilamarxant.
Telèfon: 961325162 - 660127250
Fax: 961322851
E-mail: parque_turia@gva.es

El personal del centre de visitants està constituït per una Brigada de Manteniment i un equip tècnic i són els encarregats de posar en marxa els projectes que amb el temps configuraran i adequaran el Parc a les necessitats tant de la ciutadania com del propi Parc alhora que s'encarrega de vetlar per la divulgació, coneixement i compliment de la normativa existent respecte d'això.

El centre de visitants del Parc estarà sempre a disposició de la ciutadania per a qualsevol tipus de consulta, dubte o assessorament, i com no per a la recepció d'idees, projectes i iniciatives.

L'horari d'atenció al públic:
- De l'1 de gener al 2 de març, de 8:00 a 15:00 hores de dilluns a divendres.
- Del 3 de març al 31 de març, de 8:00 a 14:30 hores de dilluns a divendres i de 16:00 a 18:30 hores dimarts, dimecres i dijous.
- De l'1 d'abril al 31 de maig, de 8:00 a 14:30 hores de dilluns a divendres i de 16:00 a 18:30 hores dimecres i dijous.
- De l'1 de juny al 30 de setembre de 8:00 a 14:30 hores de dilluns a divendres i de 17:00 a 19:30 hores dimarts i dijous.
- De l'1 d'octubre al 31 de desembre de 8:00 a 15:00 hores de dilluns a divendres.

 

El centre estarà tancat els dies:
Dilluns 19 de març.
Dimecres 15, dimecres 29 i dijous 30 d'agost.
Dimarts 9 i divendres 12 d'octubre.
Dijous 1 de novembre.
Dijous 6, dilluns 24, dimarts 25 i dilluns 31 de desembre.

La gestió del parc Natural del Túria ha d'anar encaminada a aconseguir:

  • La protecció, conservació i recuperació del patrimoni natural, social i cultural adscrit al mateix.
  • La compatibilización del desenrotllament local i les activitats econòmiques.
  • La compatibilización de l'ús públic amb l'espai protegit.


Enllaç d'interés: www.cma.gva.es/contenido_ParquesNaturales/montarparques.asp?nodo=5656&idioma=C 

 

En el document adjunt es troba: