Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

  • Imprimir

Reciclatge de roba i calçat

(2)
(id: 2635)L’Ajuntament de Riba-roja del Túria a través dels seus ciutadans coopera, per mitjà de l’arreplega selectiva de roba tèxtil usada, amb Humana Fundació Poble per a Poble.

Este projecte en comú data de desembre de 2007, data d’inici del conveni de col·laboració entre Humana i l’Il·lm. Ajuntament, fins al moment s’han arreplegat 124 tones de roba, 33,4 d’elles només en 2010. Considerant que cada quilo de roba arreplegat va permetre a Humana destinar en 2010 prop d’11 cèntims d’euro a la cooperació al desenrotllament, els fons obtinguts des de 2007 gràcies a les donacions dels nostres veïns s’estima ascendixen a uns 13.640 euros. Cal tindre en compte que 1.500 euros dedicats a cooperació permeten formar un any a un professor d’escola de primària, que farà classe a 50 xiquets cada curs escolar durant una mitjana de 30 anys.

Al mateix temps, el reciclatge tèxtil contribuïx a la protecció del medi ambient al reduir en part el volum de residus generats en el municipi, donant una segona vida a una roba que d’una altra manera aniria a parar a l’abocador. Amb la reutilització de la roba i el calçat s’aconseguix, igualment, disminuir el consum de recursos naturals com l’aigua o combustibles fòssils, així com de fertilitzants i pesticides que s’empren en la fabricació de productes tèxtils. A més, reutilitzant o reciclant el tèxtil es reduïx les emissions de CO2.

Humana Fundació Poble per a Poble és una Organització No Governamental per al Desenrotllament (ONGD) que des de 1987 du a terme projectes de cooperació en distints països d’África Subsahariana, Sud-amèrica i Àsia i els objectius comuns de la qual són impulsar la formació, l’educació, la capacitació i el progrés de les comunitats beneficiàries.

Es pot obtindre tota la informació sobre les accions dutes a terme en l'adreça següent: http://www.humana-spain.org

En els documents adjunts es troben: