Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

8
  • Imprimir

Introducció

(1)
logo (id: 10527)

DADES DEL CENTRE

 

Nom: Conservatori Professional Municipal de Música de Riba-roja de Túria.
Codi de Centre: 46018904
Adreça: C/ Bodeguetes, 68, 46190, Riba-roja de Túria (València)
Telèfon: 961 653 130
Correu electrònic: conservatorio@ribarroja.es (Secretaria)
Titularitat: Centre públic dependent de l'Ajuntament de Riba-roja de Túria i adscrit administrativament al Conservatori Professional Núm. 2 de València.
Nivells educatius: Ensenyances elementals i professionals de música.


HISTÒRIA


En 1988 l'Ajuntament de Riba-roja va crear l'Escola Municipal Elemental de Música on s'impartien classes de Solfeig i diverses especialitats instrumentals. L'escola es va consolidar ràpidament i en 1990 va passar a ser Conservatori Elemental de Música a través del Decret 58/1990 del Consell de la Generalitat Valenciana.


Eixe mateix any, el nou Conservatori Elemental va ser classificat com a Conservatori Professional per mitjà del Decret 163/1990 sent nomenat D. Francisco Oltra Folgado, professor de guitarra, Director del centre, càrrec que exercirà fins a Juny del 2007.


A l'octubre de 1994, es firma el Conveni entre la Conselleria d'Educació i Ciència i l'Ajuntament de Riba-roja de Túria per al reconeixement de la plena validesa acadèmica oficial de les ensenyances de música de grau mitjà i elemental, quedant autoritzades les especialitats següents: Piano, Violí, Violoncel, Viola, Contrabaix, Guitarra, Cant, Flauta, Oboé, Clarinet, Fagot, Saxòfon, Trompa, Trompeta, Trombó, Tuba, Percussió i Arpa.


El Conservatori depén de la Regidoria d'Educació i en l'actualitat compta amb 320 alumnes oficials i un claustre de 35 professors. Paral·lelament comptem amb l'Escola de Música, amb 150 alumnes/as, des dels 3 anys fins a adults.El Conservatori és un centre dinàmic, especialment preocupat a orientar la seua labor pedagògica per a aconseguir els fins següents:  • Desenvolupar la personalitat de l'alumne a través d'una educació musical que donant resposta a les aspiracions individuals, permeta aconseguir un nivell d'acord amb les seues aptituds musicals.

  • Fomentar l'ús de les noves tecnologies com a recurs educatiu i com a element indispensable en la societat contemporània per a conéixer, disfrutar, difondre i practicar la música.

  • Promoure activitats de difusió cultural que permeten al nostre alumnat ampliar coneixements i relacionar-se amb professors i músics d'altres centres.

  • Com a centre de titularitat municipal, aspirem a consolidar i ampliar la tradició musical de la nostra localitat, participant activament en la vida social i cultural de la mateixa i organitzat activitats musicals que facen del conservatori un referent educatiu i cultural tant a nivell local com comarcal.


A més de les activitats pròpies de qualsevol centre d'educació musical com són audicions d'alumnes, cursos de perfeccionament, classes magistrals o conferències, el nostre conservatori organitza anualment els següents esdeveniments culturals:

 

:: Danza la Batuta.
:: Concert orquestra amb guardonats en el Concurs d'Interpretació Pianística "Jóvens Valors Valencians".
:: Concurs d'Interpretació Pianística "Jóvens Valors Valencians".
:: Trobades de organitzades per tots els departaments d'instrumentals, amb altres conservatoris (metal, percussió, vent fusta, corda, veu i piano).
:: Concurs de nadales.
:: Curs d'Orquestra i Banda.
:: Taller de Cor.