Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

  • Imprimir

Introducció

(1)
logo (id: 10527)

DADES DEL CENTRE

 

Nom: Conservatori Professional Municipal de Música de Riba-roja de Túria.
Codi de Centre: 46018904
Adreça: C/ Bodeguetes, 68, 46190, Riba-roja de Túria (València)
Telèfon: 961 653 130
Correu electrònic: conservatorio@ribarroja.es (Secretaria)
Titularitat: Centre públic dependent de l'Ajuntament de Riba-roja de Túria i adscrit administrativament al Conservatori Professional Núm. 2 de València. El conservatori rep anualment una subvenció econòmica de la GVA per a despeses de funcionament que cobreix aproximadament un 10% del total.
Nivells educatius: Ensenyances elementals i professionals de música.


HISTÒRIA


Des de mitjan anys 80, la falta d'infraestructures educatives, públiques o privades, va motivar que nombrosos ajuntaments impulsaren i finançaren la creació de conservatoris elementals i/o professionals que, atés el caràcter públic d'aquest, admetien alumnat de qualsevol procedència, no sols del propi municipi. Eren els primers anys del desenvolupament autonòmic i estava quasi tot per fer.

En aquest context, en 1988 l'Ajuntament de Riba-roja va crear l'Escola Municipal Elemental de Música on s'impartien classes de Solfeig i diverses especialitats instrumentals. L'escola es va consolidar ràpidament i des de 1989 va passar a ser Conservatori Elemental de Música.

En 1990, el Conservatori Elemental va ser classificat com a Conservatori Professional mitjançant el Decret 163/1990 sent nomenat director Sr. Francisco Oltra Folgado, professor de guitarra, càrrec que exercirà fins a Juny de 2007.

D'aquesta manera, l'Ajuntament de Riba-roja de Túria va posar en funcionament el primer Conservatori Professional de Música de la comarca de Camp de Túria oferint un servei públic de qualitat on s'han format des de llavors milers d'estudiants.

A l'octubre de 1994, amb motiu de l'inici dels nous plans d'estudis, se signa el Conveni entre la Conselleria d'Educació i Ciència i l'Ajuntament de Riba-roja de Túria per al reconeixement de la plena validesa acadèmica oficial dels ensenyaments de música de grau mitjà i elemental, quedant autoritzades les següents especialitats: Piano, Violí, Violoncel, Viola, Contrabaix, Guitarra, Canto, Flauta, Oboé, Clarinet, Fagot, Saxofon, Trompa, Trompeta, Trombó, Tuba, Percussió i Arpa.

El Conservatori compta amb un claustre de 32 professors i professores per a formar anualment al voltant de 300 alumnes oficials.

Des de 2007 és director del conservatori el professor de clarinet Juan José Campos Sanchis, jjcampos@ribarroja.es

El Conservatori Professional de Música és un centre dinàmic, especialment preocupat a orientar la seua labor pedagògica per a aconseguir els fins següents:

:: Desenvolupar la personalitat de l'alumne a través d'una educació musical que donant resposta a les aspiracions individuals, permeta aconseguir un nivell d'acord amb les seues aptituds musicals.
:: Fomentar l'ús de les noves tecnologies com a recurs educatiu i com a element indispensable en la societat contemporània per a conéixer, disfrutar, difondre i practicar la música.
:: Promoure activitats de difusió cultural que permeten al nostre alumnat ampliar coneixements i relacionar-se amb professors i músics d'altres centres.
:: Com a centre de titularitat municipal, aspirem a consolidar i ampliar la tradició musical de la nostra localitat, participant activament en la vida social i cultural de la mateixa i organitzat activitats musicals que facen del conservatori un referent educatiu i cultural tant a nivell local com comarcal.

A més de les activitats pròpies de qualsevol centre d'educació musical com són audicions, recitals, cursos de perfeccionament, classes magistrals o conferències, el nostre conservatori organitza anualment els següents esdeveniments culturals:

:: Danza la Batuta. Espectacle conjunt amb el Conservatori Professional de Dansa.
:: Concurs d'Interpretació Pianística "Jóvens Valors Valencians".
:: Trobades organitzades per tots els departaments d'instrumentals, amb altres conservatoris (metal, percussió, vent fusta, corda, veu i piano).
:: Curs d'Orquestra i Banda (Conservatori d’estiu)
:: Taller de Cor.