Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

38 encontres acostaren els servicis municipals a les urbanitzacions

"En obert” és el resultat de la col·laboració entre l'àrea d'Urbanitzacions i les àrees d'Acció Social, Medi Ambient, Seguretat Ciutadana, Turisme i Cultura.

'URBANITZACIONS' 20 de febrer de 2024

L'Ajuntament de Riba-roja està duent a terme, una nova edició del programa “En obert” dissenyat per a acostar els servicis municipals a les diverses urbanitzacions dins del municipi. Esta iniciativa té com a objectiu principal facilitar l'accés dels residents a una àmplia gamma de servicis essencials, classificats en cinc blocs fonamentals: servicis socials, seguretat, turisme, medi ambient i cultura.

El programa contempla un total de 38 cites programades fins al mes de juny, abastant totes les zones de les urbanitzacions del municipi. Estes cites es duran a terme en els centres socials de les urbanitzacions La Reva, Zona Nord (Entrenaranjos i Montealcedo), Masia de Traver i València la Vella, garantint així una cobertura integral i equitativa per a tots els residents.

Entre les iniciatives clau que s'estan desenvolupant es troba la instal·lació de punts d'informació presencial sobre recursos i prestacions en matèria de Servicis Socials destinats a la ciutadania. Estos punts d'informació servixen com a espais accessibles on els residents poden obtindre informació detallada sobre els servicis disponibles, així com rebre assistència personalitzada segons les seues necessitats. Lespròximes dates són les següents: 21 de febrer en Centre Social La Reva, 28 de febrer en CS València la Vella, 6 de març CS Masia de Traver, 13 de març CS Zona Nord. Totes les cites en horari de 16.30 a 19.00 hores.

Un altre de les trobades del programa compta amb la col·laboració del Consorci València Interior, per a acostar a la ciutadania el compostatge domèstic com a mètode natural per a reduir la generació de residus orgànics. L'objectiu de la proposta és educar a aquells veïns o veïnes que ho desitgen en l'aprofitament de la matèria orgànica fent compost que podran utilitzar en els seus horts o jardins, contribuint a l'economia circular. Sota inscripció prèvia, les pròximes dates són el 23 de febrer, de 18 a 20 h en el CS Masia de Traver, el 2 de març, d'11 a 13h en el CS La Reva, el 10 de maig, de 18 a 20 h en el CS Zona Nord i el 17 de maig, de 18 a 20h en CS València la Vella.

Quant a les xarrades sobre Seguretat Ciutadana, la Policia Local oferirà informació per a la prevenció de robatoris i incendis en urbanitzacions en les següents dates: 23 de febrer en CS València la Vella, 1 de març en CS Zona Nord, 12 d'abril CS Masia de Traver, 19 d'abril CS La Reva, totes en horari de e 18.30 a 20 h.

Les xarrades sobre turisme per a la divulgació en matèria de patrimoni i hostalatge, que aniran acompanyades de tallers interactius per als més xicotets arribaran en les següents dates: 24 de febrer al CS La Reva, 23 de març CS València La Vella, 20 d'abril CS Masia de Traver, 18 de maig CS Zona Nord. Totes en horari d'11 a 13 hores.

Finalment, la Rodallibres, la iniciativa per a acostar a peu de carrer les Biblioteques Municipals començarà a rodar a partir de finals d'abril i recorrerà els parcs i places de les urbanitzacions.

El programa és el resultat de la col·laboració entre l'àrea d'Urbanitzacions i les àrees d'Acció Social, Medi Ambient, Seguretat Ciutadana, Turisme, Cultura, on es busca promoure la participació ciutadana en totes les zones de Riba-roja.

“Este projecte representa un compromís ferm per part de l'Ajuntament de Riba-roja en el seu objectiu de promoure la participació ciutadana i garantir l'accessibilitat als servicis municipals en totes les àrees del municipi, especialment les urbanitzacions. Convidem a tots els residents a participar activament en estes xarrades i trobades” - apunta el regidor d'Urbanitzacions, Rafa Gómez.

Per a obtindre més informació sobre dates i horaris específics de les cites programades, tota la informació està disponible en la web de l'Ajuntament i els canals de comunicació oficial.