Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Ajuntament i empresaris del polígon es reunixen per a buscar solucions a les demandes de l'Oliveral

L’Associació RibA3 exposa els resultats d’una enquesta realitzada a un grup d’empreses de la zona industrial

'POLIGONS INDUSTRIALS' 24 d'octubre de 2016


Representants de l’Associació Empresarial Polígons Riba-roja A3 es van reunir recentment amb l’alcalde de Riba-roja, Robert Raga i el regidor de Polígons Industrials, José Ángel Hernández per a abordar les principals demandes i suggeriments del sector empresarial.

L’Associació ha posat sobre la taula els resultats d’una enquesta realitzada a un nombrós grup d’empresaris del polígon d’El Oliveral.

La instal·lació de fibra òptica, l’enllumenat, una homogeneïtzació en la señalítica horitzontal i vertical, els accessos, la millora dels camins rurals com a via de descongestió de les principals vies d’entrada als polígons o l’ordenació del tràfic en els carrers, són les demandes que els empresaris valoren com prioritàries.

Un altre dels aspectes que més preocupen l’empresariat és la seguretat. En este sentit, l’Ajuntament, que va informar que no disposa de competències en matèria de seguretat ciutadana, hi ha encarregat un estudi per a la possible instal·lació de cambres de videovigilància en el polígon, com a mesura dissuasòria davant de possibles robatoris o actes vandàlics..

Respecte als residus sòlids urbans, els empresaris van manifestar la necessitat d’establir un pla d’ubicació de contenidors de reciclatge per a millorar el tractament i gestió dels residus, ja que el 80% dels fems que es generen són plàstic i paper. En este sentit el regidor de polígons, José Ángel Hernández va comunicar que a través del Consorci València Interior està prevista la instal·lació de diversos punts ‘nets’ que seran gestionats pels propis empresaris.

Durant la reunió, l’alcalde de Riba-roja, Robert Raga va informar els empresaris d’alguns dels projectes més immediats que l’Ajuntament té previst dur a terme en el polígon com el Pla estratègic del sector logístic que realitzarà Divalterra a través de càtedra de la Universitat Politècnica, i que permetrà desenrotllar estratègicament, junt amb Cheste i Loriguilla, una de les millors zones logístiques de la Comunitat Valenciana. Esta zona d’expansió logística possibilitarà aconseguir acords fiscals, així com la redacció d’ordenances comuns que regulen el sector logístic, amb estos dos municipis veïns.

L’Ajuntament ha destinat en els pressupostos municipals un milió d’euros al manteniment  i millora d’infraestructures del polígon industrial, així com a la posada en marxa de servicis, com la línia de transport municipal que unirà a partir del 30 d’octubre el nucli urbà amb el polígon.

Esta línia disposarà de tres parades el Sector 12, Sector 13 i Oliveral, així com a Loriguilla, Canya´l’Anguila i Reva (junt Estació de Renfe).

Tant empresaris com Ajuntament han acordat mantindre una sèrie de reunions periòdiques que afavorisquen la comunicació i ajuden a millorar la gestió en la zona industrial.