Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Arriba la tercera cita d'APLEC 'Àgora del Pensament Lliure Espai Cultural' amb el magistrat i jurista Joaquim Bosch, i la fiscal especialitzada en violència de gènere, Susana Gisbert

La separació de poders, la lluita contra la violència de gènere i la politització a Catalunya centraran el debat d'esta nova cita.

'CULTURA' 15 de febrer de 2024

Demà, divendres 16 de febrer, a les 18.30 hores, es durà a terme una nova cita d'APLEC "Àgora del Pensament Lliure Espai Cultural" en el Castell de Riba-roja. En esta ocasió, el tema central de debat serà la justícia, amb la participació del magistrat i jurista Joaquim Bosch, així com la fiscal especialitzada en violència de gènere, Susana Gisbert. Entre els temes que es tractaran destaquen la separació de poders, la lluita contra la violència de gènere i la politització a Catalunya

APLEC, el "Àgora del Pensament Lliure Espai Cultural", és un programa de conferències i trobades dedicades al diàleg i al pensament intel·lectual. Esta iniciativa ha cobrat força des del seu inici, amb el pas d'importants figures com el director d'Amnistia Internacional España, Esteban Beltrán, qui va abordar la crisi a Gaza i Israel, i el 75é aniversari dels Drets Humans. També, comptem amb la presència de l'ex president Ximo Puig i el reconegut periodista i director adjunt del periòdic ‘La Vanguardia’, Enric Juliana, en cites prèvies.

Les trobades d'APLEC, ja siga en esdeveniments d'estil conferencia o diàlegs entre múltiples participants, oferixen un format "viu", dissenyat per a crear un ambient envolupant i estimulant. La disposició acurada de l'espai garantix una experiència única per a cada assistent, qui té l'oportunitat de participar activament en les discussions.

Este projecte cultural, que busca innovar i consolidar el municipi com a punt de trobada per a la reflexió i el debat obert a tota la societat, representa una valuosa addició a l'oferta cultural i educativa ja existent en Riba-roja. A més, les trobades de 'Aplec' es duen a terme en l'emblemàtic Castell de Riba-roja, que alberga l'espai d'art contemporani 'ECA', com a part d'un projecte cultural descentralitzador amb ressonància en altres països europeus.

"Ens hem proposat fer de 'Aplec' un referent en la promoció del coneixement i la reflexió, un espai on les idees s'entrellacen i enfortisquen la identitat intel·lectual de Riba-roja. Volem que el nostre municipi siga reconegut com un destí imprescindible per als qui busquen experiències culturals enriquidores", assenyala el regidor d'Art i Cultura, José Manuel Vila, qui convida a tota la ciutadania a acudir a l'esdeveniment.