Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja convoca els Premis EcoRiba 2024 per a promoure iniciatives medi ambientals en els sectors de l'empresa, l'educació, l'urbanisme, paisatge i comunicació

(4)
L'ajuntament concedirà un premi de 1.500 euros per al guanyador de cadascuna de les cinc categories de la convocatòria i altres 500 euros en educació.

'MEDI AMBIENT' 20 de juny de 2024

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha convocat els Premis EcoRiba corresponents a l'edició d'enguany amb l'objectiu d'incentivar i promoure les iniciatives mediambientals divulgades des de diversos sectors de la societat. Els premis estan dotats econòmicament amb un primer premi fixat amb 1.500 euros per a cadascuna de les convocatòries, a més d'altres 500 euros al finalista del sector educatiu.

Els premis estan enfocats a premiar les iniciatives relacionades amb l'economia circular en el qual podran presentar-se les empreses amb seu a Riba-roja de Túria que hagen implantat accions significatives en este àmbit, quantificable en termes d'eficiència energètica com en reducció, reutilització i reciclatge de residus o en reducció d'emissions de diòxid de carboni.

L'apartat d'EcoRiba Educatiu s'encamina a aquells centres educatius de la comarca de Camp de Túria, les empreses o les associacions dedicades a l'educació el projecte de la qual s'haja desenvolupat en el municipi, amb un programa educatiu anual rigorós i rellevant en l'ensenyament de la protecció del medi ambient. Els programes han d'haver sigut dut a terme durant un mínim d'un any.

En la categoria d'EcoRiba Paisatge podran participar els projectes tant públics com privats desenvolupats en els quals destaquen la seua posada en valor del paisatge en el municipi de Riba-roja de Túria i la seua transcendència social. Per part seua, en l'apartat d'EcoRiba Honorífic podran prendre part les categories particulars, centres ocupacionals i educatius, associacions i altres col·lectius socials que destaquen per la seua originalitat i eficàcia.

En l'última de les categories d'estos premis se situa EcoRiba Difusió en la qual podran ser candidats qualsevol mitjà de comunicació en l'àmbit nacional que hagen desenvolupat accions en esta matèria en termes de difusió de temes mediambientals d'interés. En este cas els participants no hauran d'aportar cap mena de documentació ja que serà la comissió d'avaluació l'encarregada de designar el mitjà guanyador.

El jurat dels premis EcoRiba tindran en compte a l'hora de la valoració i estudi dels treballs presentats la innovació, l'originalitat i l'impacte dels mateixos en la societat i en la cura del medi ambient i l'entorn natural. A més, el jurat podrà declarar desert algun apartat existent en els premis si alguna de les candidatures no aconseguix els requisits mínims citats.

El sistema de concessió dels premis en cadascuna de les categories contingudes en EcoRiba s'ha establit a través de la concurrència competitiva, amb un global de 8.000 euros en total, destinat als finalistes de cadascun dels apartats, a raó de 1.500 euros cadascun i altres 500 euros per al finalista de l'EcoRiba educatiu. Les bases reguladores establixen una primera fase de presentació de la documentació fins al 30 de juliol pròxim. El lliurament dels premis tindrà lloc en l'últim trimestre de 2024.

L'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha afirmat que estos premis “són un al·licient i un motiu perquè les empreses, entitats i associacions puguen veure recompensat el seu treball i labor desenvolupat al llarg de tot l'any, d'esta manera, incentivem els projectes i les accions destinades al respecte i foment dels criteris basats en la sostenibilitat i eficiència energètica”.