Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Conservatori Professional Municipal de Música de Riba-roja de Túria: 25 anys formant músics

Una exposició fotogràfica mostra les més de 30 activitats culturals i educatives realitzades durant els últims mesos.

'EDUCACIÓ' 6 de juny de 2016

El Conservatori Professional Municipal de Música de Riba-roja va posar la guinda als actes commemoratius del 25 aniversari de la creació d’esta institució educativa a Riba-roja de Túria amb la celebració d’un extraordinari concert en l’Auditori Municipal, en el que van participar els diferents grups instrumentals i de corda del Conservatori.

La jornada va començar amb un recital de marimba a càrrec d’Eva Catalá Sánchez en el vestíbul de l’Auditori, on es va instal·lar una interessant exposició fotogràfica, un mostreig d’instantànies, obra de la fotògrafa Rocío Sierra, de les més de 30 activitats, entre recitals, concerts, exposicions i jornades que han mostrat al llarg d’estos mesos la dilatada activitat d’este centre oficial.

L’acte commemoratiu va començar amb la posada en escena del Conservatori Professional de Dansa que va tindre la seua aportació amb dos coreografies, Glass, de Carlos Labiós i Si no camino finis terrae, d’Arantxa Carmona amb adaptació de Marta Fernández.
  
Es van simultaniejar diverses peces del Quartet de Guitarres, el guitarrista, Paco Oltra, el Quintet de Vent del Conservatori, el Grup de Cordes, i el grup de percussió junt amb Perkumanía Ensemble que va alçar al pati de butaques a ritme de Kiko Veneno amb ‘Volando Voy’.

El concert va comptar amb la representació d’un fragment del Musical Annie, a càrrec d’alumnes del cor del Conservatori, que s’estrenarà el pròxim 11 de juny a les 19:00 hores en l’Auditori, com a Concert de Fi de Curs.

No van voler faltar antics alumnes que, a través de missatges de vídeo, van mostrar des de diferents punts d’Espanya i Europa el seu suport a l’acte commemoratiu. El Conservatori Professional de Música va obrir les seues portes l’any 1989 i va impartir el seu primer curs oficial en el 90-91. Hui, prop de 900 alumnes passen anualment per les seues aules per a cursar els estudis d’ensenyances oficials o de l’Escola de Música, molts d’ells arribaran a ser grans músics.

Durant la seua intervenció, el director del Conservatori Professional, Juan José Campos va manifestar que amb la commemoració del Conservatori Professional de Música ‘celebrem la trajectòria i existència d’un projecte educatiu de tots, que va nàixer del poble, per al poble’. Campos va afirmar ‘el Conservatori ha comptat sempre amb el suport institucional dels diferents equips de govern’. El director va matisar ‘tots ens podem anar amb la cara ben alta del que hem aconseguit fer. Ara ens toca continuar i millorar i en això estem perquè encara ens queda molt per fer’.

L’Orquestra Simfònica del Conservatori i la magnífica interpretació de la soprano, Laura Cruz i la mezzosoprano, Maria Chaquiriand, va culminar un gran concert que va congregar a una nombrosa representació de la societat civil de Riba-roja, així com a tota la comunitat educativa del Conservatori i antics alumnes i professors que van voler recolçar l’acte amb la seua presència.