Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Els alumnes del Collegi Mas d'Escoto de Riba-roja de Túria animen a la lectura als usuaris de la Línia 9 de Metrovalencia

La iniciativa s’ha organitzat amb motiu de la celebració el passat 2 d’abril del Dia Internacional del Llibre Infantil i Juvenil

'EDUCACIÓ' 5 d'abril de 2017


Els alumnes de 5º de Primària del Col·legi Públic Mas d´Escoto de Riba-roja de Túria han participat esta setmana en una iniciativa promoguda per este centre educatiu per a animar a la lectura als veïns d’esta localitat. Entre els llocs en què han desenrotllat esta activitat han inclòs les parades i trens de la Línia 9 de Metrovalencia que unix esta localitat de Camp de Túria amb l’estació d’Alboraia- Peris Aragó.

Este matí, els alumnes han realitzat el trajecte acompanyats dels regidors de Transports i Mobilitat, Rafa Gómez i d’Educació, Miquel Castillo, qui ha destacat ‘esta interessant forma de promoure hàbits de lectura entre la població, especialment en llocs en què les persones utilitzem estos trajectes per a aficionar-nos a llegir’ i ha felicitat al centre per dur a terme proposades d’este tipus que desperten la curiositat i l’interés pels llibres, especialment entre el públic més jove.

Mentres que els viatgers esperaven l’arribada del metre i durant el trajecte els alumnes han llegit als viatgers relats curts i poemes en castellà, valencià i anglés. Junt amb les instal·lacions de Metrovalencia, l’activitat també s’ha desenrotllat durant el matí del dilluns i dimecres en els carrers de Riba-roja de Túria, així com en l’autobús que connecta el municipi amb la parada del metre.

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha facilitat el transport de manera gratuïta als alumnes i personal docent que ha participat en esta acció igual que fa en Metroescola, iniciativa que permet obrir les instal·lacions de la xarxa de metre i tramvia als escolars de la província de València perquè coneguen el funcionament d’este servici i comprenguen la importància d’utilitzar transports sostenibles, així com els seus avantatges i beneficis.

‘Es tracta d’una magnífica iniciativa és la que s’unix la lectura i el transport públic, dos ferramentes bàsiques que garantixen la igualtat de les persones, i fan que la societat siga més justa, sostenible i avanç amb un esperit més crític’, manifesta Rafa Gómez, regidor de Transport.

El Col·legi Mas d´Escoto ha organitzat esta activitat amb motiu de la celebració del Dia Internacional del Llibre Infantil i Juvenil que se celebra cada  2 d’abril, coincidint amb la data del naixement de l’escriptor danés Hans Christian Andersen, i que té com a objectiu generar hàbits de lectura sobretot en els xiquets i en els jóvens, promogut per l’Organització Internacional per al Llibre Juvenil (IBBY) des de l’any 1967