Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Joan Lerma, expresident de la Generalitat Valenciana, assistix a l’acte del 25 aniversari de la Casa de la Cultura

Alcaldes, regidors, associacions i entitats culturals, socials i educatives commemoren la inauguració del referent cultural i educatiu de Riba-roja.

'EDUCACIÓ' 15 d'abril de 2016

Riba-roja de Túria va celebrar el 25 aniversari de la inauguració de la Casa de la Cultura, un referent cultural i educatiu municipal que va ser inaugurat el 14 d’abril de 1991 sent alcalde de Riba-roja, Joan Antoni Toledo i president de la Generalitat Valenciana, Joan Lerma.

L’alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga va rebre en l’ajuntament a Lerma i Toledo, els que van firmar en el llibre d’honor i van visitar el consistori. L’acte institucional va tindre lloc en el vestíbul de la Casa de la Cultura, en la que es va instal·lar exposició fotogràfica de la història d’este emblemàtic edifici. A este van assistir les regidors dels últims governs municipals, alcaldes d’altres localitats, la Fallera Major, Irene Martínez, associacions, col·lectius i veïns i veïnes.

Juanjo Campos, director del Conservatori Professional municipal de Música i moderador de l’acte, va reconéixer l’esforç de totes les persones, associacions, col·lectius i entitats que van impulsar projectes culturals, educatius i socials dels anys 80 i va destacar el treball de l’anterior director, Paco Oltra i Alfredo Barea, així com el treball dels regidors, Pepe Soriano i Cristina Vázquez.

La Casa de la Cultura va estar representada, abans de la seua inauguració pels centres educatius com l’Escola Permanent d’Adults o el BUP, el seu director, Mario Argente, va recordar a tota la gent que va col·laborar en la mateixa. El primer director de la Casa de la Cultura, José Vicente Calatayud, també va tindre unes paraules per als veïns que es van sumar a l’acte institucional, i va assegurar que la Casa de la Cultura va sorgir per “una demanda cultural en una data que reflectix la dècada prodigiosa”. La gerent de la Casa de la Cultura, Asunción Policarpo, va destacar la inquietud “a donar educació de qualitat als nostres veïns, que oferíem EPA, esgrima, cuina… donar a conéixer al municipi que havien alternatives culturals”.

El regidor de Cultura, Miquel Castillo, va recordar totes les activitats, projectes culturals i formatius que havien passat per la Casa de la Cultura, així com la seua programació d’alta qualitat i els seus Conservatoris amb projectes d’ampliació. En l’acte, també va intervindre, Joan Antoni Toledo, exalcalde de Riba-roja de Túria, qui emocionat, va emfatitzar que “entre tots hem fet les bases per a fer que Riba-roja siga el poble cultural que és”.

Durant la seua intervenció, Joan Lerma, expresident de la Generalitat Valenciana, va felicitar a tots els que han format part de la Casa de la Cultura. “La cultura fa prosperar als pobles, fa possible l’enteniment entre ciutadans, propícia la tolerància i dinamitza la societat”, va assegurar Lerma. Finalment, va subratllar la importància d’invertir en cultura.

Robert Raga, alcalde de Riba-roja de Túria, va tancar l’acte del 25 aniversari destacant la labor i l’esperit emprenedor durant estos 25 anys en l’edifici. A més, va incidir en la importància de continuar fent cultura, com el nou projecte que prompte estarà en marxa, davall el nom de Crea´t

Durant l’acte, professors i alumnes del Conservatori Professional Municipal de Música van interpretar tres peces musicals amb instruments de vent, corda i percussió.