Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja presentarà al Pla Edificant projectes de millora dels quatre col·legis públics d'Infantil i Primària

L’Ajuntament continuarà finançant obres de manteniment i conservació en què hi ha invertit mig milió d’euros des de 2015.

'EDUCACIÓ' 15 de novembre de 2017

L’Ajuntament de Riba-roja s’adherirà en els pròxims dies al Pla de construcció, reforma i millora dels centres educatius, Edificant, que permetrà dur a terme projectes i obres en les infraestructures educatives del municipi. A través d’este Pla, en el que el Consell hi ha invertit més de 700 milions d’euros, la Conselleria d’Educació delega en les entitats locals el projecte, la contractació, construcció, direcció i certificació de l’obra i es fa càrrec del cost econòmic de les mateixes.

L’alcalde de Riba-roja, Robert Raga i els regidors d’Urbanisme i Educació, Teresa Pozuelo i Miquel Castillo han mantingut una reunió amb les directores dels col·legis públics, a fi d’informar-los dels detalls del Pla i planificar les diferents actuacions.

En el CEIP Cervantes, són diversos els projectes pendents, alguns d’estos ja presentats a Conselleria en 2016, com el canvi de les finestres de tot el centre. La reposició del sòl, l’adquisició d’un ascensor, la reforma de la casa del conserge i el derrocament i construcció d’un nou edifici d’Infantil, en el que també s’integraran aules de Primària, completen el programa de necessitats que serà presentant dins del Pla Edificant. En el CEIP Camp de Túria, es prioritzarà la millora del confort tèrmic en el centre, amb la instal·lació de climatització en la zona sud així com l’adequació de les dos pistes esportives. Respecte al CEIP Eres Altes, es plantejarà la reforma dels lavabos, l’ampliació de la calefacció a les zones comunes, la fusteria interior i la col·locació d’un ascensor i en el CEIP Mas d’Escoto, es presentaran els projectes de construcció del nou pavelló esportiu, l’adquisició d’una campana per a la cuina del centre i la reforma dels lavabos.

Una vegada, concretats els projectes, estos seran presentats al Consell Escolar Municipal i de Centre per al seu coneixement. Una vegada derivats a Conselleria, els tècnics realitzaran una selecció dels mateixos. Posteriorment, els tècnics de les dos administracions mantindran una reunió en què detallaran la memòria tècnica amb la descripció de les distintes actuacions, així com l’import màxim assignat a cada una d’elles.

Després de l’autorització preceptiva de les actuacions, la Conselleria d’Educació delegarà les competències en l’ajuntament i este podrà activar els procediments per a començar la reforma o construcció de col·legis o instituts.

Paral·lelament, l’Ajuntament de Riba-roja continuarà realitzant obres de manteniment i conservació dels centres, com a treballs de pintura, fusteria, obra o jardineria, en els que el govern local hi ha invertit 496.700,69€ en els últims dos anys.

"Este pla permetrà accelerar el procés administratiu en benefici de l’alumnat, així com implicar-nos en el disseny de la nova infraestructura educativa", assegura Miquel Castillo, regidor d’Educació qui matisa “l’Ajuntament seguirà la línia d’inversió en els centres portada fins a la data, principalment per al manteniment i conservació dels mateixos”

Entre els projectes més ambiciosos presentarà l’Ajuntament està prevista la construcció del Col·legi núm. 5 d’Infantil i Primària, que integrarà, de forma pionera, les ensenyances artístiques de música i dansa en el projecte curricular.