Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

El bus Jove de Riba-roja va facilitar el desplaçament a més d'un miler de joves durant les festes de Fadrins

El servei especial de transport municipal gratuït connecta les urbanitzacions amb el centre urbà en horari nocturn.

'TRANSPORT' 1 de setembre de 2023

Un total de 1.078 joves va utilitzar el servei de transport municipal durant les festes de Fadrins’23, celebrades en la localitat entre el 18 i el 26 d'agost. L'Ajuntament de Riba-roja de Túria va posar en marxa el Bus Jove en 2015 per a facilitar als joves de les urbanitzacions els desplaçaments d'una forma segura i evitar així l'ús del vehicle privat.

El servei s'inicia a les 19.15 hores i es prolonga fins a les 4.30 del matí, horari d'eixida de l'últim autobús del recinte municipal de la Cebera, que alberga les festes locals. L'autobús municipal recorre les urbanitzacions d'Els Pous, Llobatera, València La Vella, Masia de Traver, Entrenaranjos, Montealcedo, El Molinet i La Reva, amb dues parades en el centre urbà; davant de la Gelateria Matí i en La Cebera.

El major nombre d'usuaris es va registrar els dies 23 d'agost amb 164, coincidint amb la festa Fadrins B2B Techno, el 25 d'agost amb 163 usuaris que van assistir a la popular Nit Espanyola i el 26 d'agost, es va registrar el màxim pic amb 187 usuaris/as, coincidint amb el tancament de la setmana festiva, sota el nom de The Les Race.

Aquest servei es va complementar amb l'ArRIBABUS, que comunica el centre urbà amb l'àrea industrial, Loriguilla i Residencial La Reva, que va ser utilitzat per 519 usuaris durant eixa setmana, especialment pels veïns i veïnes d'aquesta urbanització, aprofitant l'ampliació de l'horari d'aquest servei que arranca a les 5.07 hores de l'estació de la línia 9, de Metrovalencia, situada al costat de la Cebera.

Segons les dades oficials, l'horari de major afluència de desplaçaments és de 22.00 a 2.00 de la matinada, coincidint amb l'entrada dels joves al recinte. Aquesta afluència torna a repetir-se al tancament d'aquest, coincidint amb el pas de l'últim autobús. De l'informe es desprén també que el 70% de les persones que fan ús del servei són de la Reva i un percentatge més reduït de la veïna localitat de Loriguilla, on se situa una de les parades.

El consistori ha realitzat una forta aposta en el foment del transport públic i ofereix al llarg de l'any servei gratuït d'autobús, amb connexió amb l'àrea industrial, les urbanitzacions, la línia C3 de Renfe situada en la Reva i les línies 2 i 9 de Metrovalencia. El balanç del passat any xifra en 213.543 viatgers l'ús de denominat servei de Conecta Metro que va entrar en funcionament l'any 2015 amb la finalitat de facilitar els desplaçaments dels veïns des de la parada situada en el polígon Entrevies al centre del casc urbà, així com altres àrees residencials situades a Riba-roja de Túria com és el cas de Santa Mónica, El Molinet, Parc Montealcedo, Montealcedo, Entrenaranjos i Santa Rosa, tant en l'horari del matí com en la vesprada. Aquests se sumen als 30.000 usuaris que van fer ús de l'ArRIBABUS en 2022.

L'alcalde de Riba-roja, Robert Raga ha subratllat, ‘oferir un servei de transport municipal gratuït forma part del dispositiu de seguretat que cada any oferim als joves durant les festes de Fadrins, tant a l'interior del recinte com una vegada finalitzada la festa. Raga ha recordat, ‘des de 2015 estem fomentant l'ús del transport públic i altres formes de mobilitat sostenible, gràcies a l'ampli cinturó de carril ciclo-vianants que tenim en Riba-roja’.