Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

El Consell del Poble de Riba-roja de Túria es reuneix en primera convocatòria

Qualsevol persona interessada podrà assistir, prèvia sol·licitud, en un termini mínim de 48 hores mitjançant instància en el registre d'entrada.

'PARTICIPACIÓ CIUTADANA I TRANSPARÈNCIA' 25 d'octubre de 2018

En virtut de l'establit en el reglament del Consell General de Participació Ciutadana, l'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha convocat la primera reunió del Consell del Poble de Participació Ciutadana que se celebrarà el pròxim 29 d'octubre en el Saló de Plens del Consistori.

La funció principal d'aquest òrgan consultiu format per diversos representants del poble és fer arribar a l'Ajuntament de Riba-roja la veu dels veïns i veïnes sobre temes de tota índole que afecten al municipi. D'aquesta forma, la ciutadania pot reflexionar, intercanviar opinions, proposar i marcar prioritats de treball per a resoldre qüestions relacionades amb Riba-roja. A través de la creació d'aquest consell, l'Ajuntament podrà desenvolupar polítiques més útils i favorables, ja que compta amb el criteri dels propis veïns.

Per la seua banda, el regidor de Participació Ciutadana i Transparència, Rafa Gómez ha afirmat que "es un dia històric perquè per primera vegada en la història la població disposarà d'un instrument de participació en què tots els sectors estaran representats".

Donada les seues funcions i i amb l'objectiu de garantir una major operativitat, el Consell del Poble de Participació Ciutadana estarà integrat per l'alcalde Robert Raga com a president; el regidor de Participació Ciutadana i Transparència, Rafa Gómez com a vicepresident i el paper de secretari i secretària suplent a càrrec d'Alejandro Gimeno i Mónica Campos. Així mateix, el Consell del Poble també ho conformaran sis representants de cada partit polític i nou representants de cadascun dels Consells Sectorials que formen part del teixit associatiu.

Actualment, l'Ajuntament de Riba-roja de Túria compta amb nou consells sectorials, entre els quals es troba el consell Territorial en el qual participen les associacions de veïns del casc urbà i les urbanitzacions, el consell de la Infància i Adolescència, el d'Esports, l'Econòmic i Social, el de Medi ambient, Canvi Climàtic, Mobilitat, Desenvolupament Sostenible i Rural, el Consell de Festes i Tradicions, el de Joventut, el d'Inclusió i Drets Socials i el Consell General de Participació Ciutadana. Tots ells, tenen com a objectiu fomentar la participació de tot el teixit associatiu en la gestió dels assumptes públics, propostes, debats i idees per a millorar el nostre municipi.

El Consell es reunirà amb caràcter ordinari dues vegades a l'any, podent celebrar-se sessió extraordinària a proposta de la Presidència o a petició a un terç dels seus membres. L'ordre del dia i la convocatòria es publicarà en els diferents mitjans municipals amb la finalitat de que puga assistir gent interessada a donar la seua opinió, prèvia sol·licitud, en un termini mínim de 48 hores abans de la celebració del Consell, mitjançant instància en el registre d'entrada.