Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

El ple de Riba-roja aprova el I Pla local Lgtbi pioner al Camp de Túria per a defensar els drets i les llibertats de totes les persones sense discriminació

El ple confirma l'estudi i les propostes contingudes en este pla del PSPV, amb el suport del PP, Compromís i l’Esquerra Podem i l'abstenció de Vox.

'IGUALTAT' 2 de novembre de 2023

El ple de l'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha aprovat el I Pla Municipal LGTBI en defensa dels drets i de les llibertats de totes les persones sense cap mena de discriminació en virtut de la seua orientació sexual, així com una actualització i un avanç en les polítiques d'igualtat, educació, inclusió i la diversitat en tots els seus vessants.

Este pla municipal elaborat per l'equip de govern del PSPV ha comptat, a més, amb el suport del Partit Popular, de Compromís així com l’Esquerra-Podem i amb l'abstenció de Vox. El pla conté les línies estratègiques i els objectius que s'hauran de complir al llarg del període comprés entre els anys 2023 i 2027 desenvolupat a partir del diagnòstic previ realitzat en el municipi.

L'informe aprovat pel ple municipal de Riba-roja de Túria recull les conclusions extretes a partir del treball que s'ha dut a terme durant un termini determinat de temps mitjançant tècniques avançades d'investigació. La mostra de l'empresa encarregada es va realitzar a partir de la selecció de persones de Riba-roja de Túria a partir d'una sèrie de requisits i característiques determinades.

D'esta manera, una gran majoria dels enquestats es va mostrar a favor de la necessitat d'impartir major formació en diversitat afectivo-sexual entre els adolescents, mentre que el mateix mostreig va defensar, a més, una partida pressupostària en temes LGTBI. Impartir tallers i xarrades, major promoció de la informació i la difusió en diversos canals, educació familiar, contractació de personal especialitzat, programes culturals específics de sensibilització, associacionisme i implicació d'entitats culturals i normalització.

Entre les conclusions elaborades a partir de la mostra cal afegir algunes com la manca de recursos i formació en matèria de LGTBI, per la qual cosa s'aposta per un pla que tinga en compte tots els aspectes tractats en l'estudi, aquells temes que es podrien aparéixer en un futur i, a més, alerta de la realitat invisible cap al col·lectiu LGTBI que fa necessari accions per a eliminar actituds i prejudicis determinats, de manera que així es podria aconseguir un municipi més igualitari, comprensiu i segur per a tota la població.

El pla municipal pretén incloure la diversitat afectivo-sexual de manera transversal en les diferents accions municipals i en les diferents seccions que componen la junta de govern, des de l'educació, a la sanitat o el patronat de festes. També s'ha elaborat el pla en vistes a millorar el teixit associatiu del municipi per petició expressa de la ciutadania i, a més, un major nombre de campanyes de sensibilització, visibilitzar i normalitzar esta qüestió en tota la ciutadania.

Incorporar l'acció municipal en l'àmbit educatiu és essencial i bàsic per a propiciar un canvi en les generacions per a acabar amb la discriminació, els prejudicis i les actituds bàsiques cap a les persones LGTBI. Educació i respecte s'uneixen com a eix fonamental per a crear una ciutadania tolerant i amb valors, en diversitat i en termes d'inclusió dins del model educatiu bàsic des d'edats primerenques.

Finalment, s'enumeren els àmbits sobre els quals és necessari impulsar les actuacions, com l'àmbit municipal amb un pla institucional en matèria LGTBI, promoure la inclusió de la diversitat afectivo-sexual en l'àmbit educatiu, fomentar l'associacionisme en matèria d'igualtat i diversitat, incloure la perspectiva de la diversitat sexual en els centres sanitaris del municipi i promoure la inclusió en l'àmbit de l'oci i la cultura, entre altres.

L'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha subratllat “el caràcter pioner d'este pla en l'àmbit de la Comunitat Valenciana en termes de suport cap al col·lectiu LGTBI i la necessitat de seguir les directrius i les propostes que es fan en ell, amb una acció transversal que supose una major educació en totes les franges d'edat que permeten l'erradicació d'actituds i discursos basats en l'odi o la discriminació”.