Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

El Ple de Riba-roja aprova un pressupost de 23,5 milions d'euros amb els vots a favor de l'equip de govern i Ciutadans.

Els comptes municipals per al 2016 són un ‘impuls a la cultura, l’educació, el medi ambient i l’ocupació.

10 de juny de 2016


El ple de l'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha aprovat este matí el pressupost econòmic d'enguany que ascendix a un total de 23'5 milions d'euros, un augment del 9% respecte dels comptes del passat exercici xifrades en 21'4 milions. Les previsions del govern local reflectixen un superàvit de 274.000 euros entre els ingressos i els gastos ordinaris. Els comptes són les més elevades de la comarca del Camp de Túria, davant de Llíria amb 18 milions i la Pobla de Vallbona amb altres 16.

 

El pressupost aprovat en la sessió plenària de hui ha comptat amb els vots a favor de l'equip de govern format pel PSPV, Compromís i Esquerra Unida a què s'ha unit el grup municipal de Ciutadans mentres que els dos partits restants, el Partit Popular i Riba-roja Pot, han votat en contra.

 

L’Ajuntament s’enfronta a uns ‘pressupostos expansius, realistes, imatge del canvi’, segons el regidor d’Hisenda, José Ángel Hernández, el qual ha afirmat que estos comptes "són coherents amb els preceptes que l’equip de govern sempre hem defés,  adaptades a les necessitats dels nostres veïns, amb una prioritat especial a les polítiques d’ocupació i formació i el suport a les polítiques que poden ajudar al creixement com els polígons, el turisme i el medi ambient, sense oblidar les inversions que es podran escometre a l’haver reduït a zero el deute municipal".

El govern local ha destacat el "augment notable" destinat a les àrees de gasto social, polítiques de foment de l’ocupació i la formació, el suport a la cultura i les inversions en matèria d’educació com a punts essencials a l’hora de la confecció i elaboració dels comptes econòmics. Els capítols de personal i gastos corrents augmenten un 8'2 i un 7'4% respecte del passat any fruit de l’augment dels serveis públics que es prestaran a partir d’ara i el personal que formarà part d’ells.  

Per partides cal destacar un increment del 30% en el gasto social al passar dels 960.000 als 1'2 milions d’euros, les polítiques d’educació amb un altre augment del 15% ja que els 824.000 euros del passat any s’incrementen fins als 966.000 euros del present exercici i, finalment, les inversions en programes i iniciatives culturals es dupliquen fins al 56% al passar dels 360.000 euros de l’exercici de 2015 als 565.000 euros del present. Es tracta de les dotacions pressupostàries més altes de la història econòmica de Riba-roja de Túria.

No obstant això, les polítiques d’ajuda a la creació d’ocupació i formació dels habitants de la localitat serà una prioritat per al govern local i que ha quedat plasmada en el pressupost de 2016 aprovat este matí ja que estes assignacions s’han ampliat en un altre 94% en total en només un exercici, al passar dels 385.000 de l’any 2015 als actuals 746.000 euros.

Entre estes iniciatives cal destacar una assignació pressupostària de 450.000 euros per al pla d’ocupació local destinats, principalment, a dones separades amb fills a càrrec seu i per al pla d’emergència social enfocat a aquelles famílies en una situació crítica i l’ajuda de la qual és prioritària per a l’equip de govern.  

Cal destacar una reducció de 150.000 euros en gastos elèctrics així com noves partides per a dotar de majors millores i dotacions als polígons industrials amb 264.000 euros o l’augment del 70% en les inversions reals que arribaran fins als 1'9 milions d’euros, de les que 550.000 euros són de subvencions i els restants 1'4 milions són d’aportació municipal. Al Mig Ambient, l’augment és del 972% al passar dels 14.000 euros als 150.000 gràcies al pla Eco-Riba.

El Partit Popular ha basat la seua argumentació en contra del Pressupost en l’increment en Personal. ‘dels dos milions d’ingressos d’impostos directes, un milió es destina al capítol I’, ha recalcat la portaveu popular,  Mª José Ruiz, qui a més ha argumentat ‘es mantenen les polítiques socials d’anys anteriors, s’incrementa el pressupost de festes que tant se’ns va criticar i hi ha partides sense definir’.

Per la seua banda, Riba-roja Pot ha presentat al Ple uns pressupostos participatius alternatius ‘és la primera vegada en la democràcia que es presenten uns pressupostos així a Riba-roja. No augmentem ni un euro els gastos.’, ha matisat Rubén Ferrer, portaveu de Riba-roja Pot qui ha esbossat algunes de les propostes plantejades en el document com una Empresa Municipal de Servicis.

Ciutadans, que ha protegit els comptes municipals, després del consens amb l’equip de govern, ha destacat que ‘es tracta d’uns pressupostos treballats durant tres mesos, amb contínues reunions amb l’equip de govern que van garantir dur a terme proposades i servicis i no entorpir la gestió del govern’

Els pressupostos municipals comptaran amb la proposta de Ciutadans ‘Riba-roja te beca’ amb una aportació de 8.000 € per a garantir la realització de pràctiques formatives per a jóvens durant l’època estival.

Durant la sessió extraordinària s’ha aprovat també l’Annex de Personal i Relació de Llocs de Treball per a 2016 amb els vots a favor de l’equip de govern -PSOE, Compromís i IU- i Ciutadans i els vots en contra del PP i Riba-roja Pot.