Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

El ple de Riba-roja sol·licita 2'2 milions d'euros en subvencions a l'IVACE per a obres i projectes de millora de les àrees industrials

L'objectiu és modernitzar les infraestructures de les zones empresarials

18 de Juny de 2018

El ple de l'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha aprovat per unanimitat de tots els grups polítics la sol·licitud d'una subvenció a l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) de 2'2 milions d'euros destinats a la millora i modernització dels polígons industrials de la localitat que aglutinen a més de 800 empreses en total.

La proposta de l'equip de govern -format pel PSPV, Compromís i Esquerra Unida- ha comptat amb el vot a favor de la resta de partits que conformen el ple municipal: Partit Popular, Riba-roja Pugues i Ciutadans.

El projecte municipal abasta una actuació integral sobre tots els nuclis que conformen les àrees industrials, que se centraran, principalment, en la col·locació de sistemes de seguretat, reducció de l'impacte sonor sobre les empreses amb barreres vegetals, millora en la il·luminació amb la reposició d'enllumenat i la creació de nous punts de llum.

Les tasques de l'ajuntament també se centraran en una millora del tràfic a través de la col·lació de senyals i cartells informatius i una dotació de seguretat vial a través de la senyalització horitzontal i vertical. Els punts que es beneficiaran del projecte municipal són el sector 12 i Bassa, sector 13 i Masia de Sant Antonio de Poyo, polígon Casanova, sector 14, l'Oliveral i by-pass, el parc logístic, Masia de Baló, i, finalment, el polígon Entrevies.

La sol·licitud dels 2'2 milions d'euros per als polígons de Riba-roja es complementen amb els 1'6 milions que s'han invertit fins ara en aquestes àrees al llarg de la present legislatura amb fons del propi ajuntament local que se sumen, a més, a la creació d'una oficina municipal d'informació i dinamització empresarial (AMIDE) per a acostar les peticions i demandes abans l'administració local.

No obstant açò, a més dels 2'2 milions sol·licitats a l'IVACE per als polígons s'afegirà 1 milió més amb un projecte d'envergadura com la publicació i adjudicació de plec de manteniment dels polígons industrials, en el qual s'inclouen la neteja viària, la neteja i manteniment de zones verdes, el manteniment i instal·lació de senyalització viària i el mobiliari urbà.

Paral·lelament, s'engegarà un programa de dinamització de serveis per a la cerca activa d'ocupació com a principal reclam i d'atenció a l'empresariado, es contractarà el manteniment l'enllumenat públic i es realitzaran inversions financerament sostenibles (IFS) amb l'objectiu de millorar l'asfaltat de carrers i el manteniment d'àrees verdes. Es crearan 5 zones d'aparcament de camions: dos en el sector 12, altres dos en el sector 13 i una en l'Oliveral.

L'alcalde de Riba-roja, Robert Raga, ha afirmat que amb aquestes inversions "els polígons industrials del nostre municipi es posaran al nivell que es mereixen després d'anys d'abandó i ninguneo, conscients que són un eix fonamental en el creixement econòmic i, per tant, per a la creació de llocs de treball, un de les premisses fonamentals que tenim en l'equip de govern".