Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

El potencial turístic de la comarca Camp de Túria a debat en Riba-roja

El Periódico de Aquí presenta les I Jornades de Turisme amb una anàlisi sobre el patrimoni històric i cultural, la gastronomia i el medi ambient de la comarca

'PATRIMONI I TURISME' 2 de Març de 2018


El director de El Periódico de Aquí, Pere Valenciano, va presentar ahir les I Jornades de Turisme de la Comarca del Camp de Turia en la Sala Noble de l'Espai d'Art Contemporani, El Castell, de Riba-roja de Túria. Un total de nou ponents van raonar sobre la importància del patrimoni històric i cultural, l'oferta gastronòmica i l'aspecte mediambiental dels diferents municipis de la comarca.

El grup editorial de El Periódico de Aquí va acollir a un centenar de convidats i arriba a Camp del Túria després d'haver celebrat quatre edicions similars en el Camp de Morvedre. El motiu d'aquesta iniciativa és pel potencial que tenim. Volem donar continuïtat a aquestes jornades on entre tots posarem els valors que tenim en la comarca, va explicar Pere Valenciano.

Per la seua banda, la Presidenta de la Mancomunitat de Camp de Túria, Lola Celda, va parlar de la importància del turisme a nivell comarcal i la seua influència com a font d'ocupació per als comerços.   Si hi ha turistes, els comerços floriran i augmentarà l'ocupació. Tenim per davant molts reptes i tot açò serà possible si treballem conjuntament els municipis, l'Administració Pública i els empresaris, va declarar Lola Celda.

L'acte va comptar amb la presència de tres taules on els ponents van plantejar diverses propostes per a potenciar el turisme dels municipis en la comarca Camp de Túria. Entre ells, l'arquitecte José Miguel Maicas va parlar sobre el projecte   Meravelles Llirianes. Aquesta iniciativa té com a objectiu principal que la gent conega el turisme que hi ha en el poble. L'arqueòleg municipal de Montcada i col·laborador de l'ajuntament de Bétera va destacar la potencialitat del patrimoni històric i arqueològic de la localitat. L'alcaldessa de Benissanó, Amparo Navarro i la gerent d'Exdukere, Silvia Prades Moliner van comentar els objectius duts a terme per a mantenir el Castell de Benissanó i atraure noves mirades a la localitat a través de diverses accions de difusió. L'alcalde d'Olocau, Antonio Ropero i el guia del Puntal dels Llops, Víctor Chaos, van posar fi a aquesta primera taula comentant l'atractiu turístic que posseeix el Puntal dels Llops i recalcant la necessitat de fer un producte diferent a la resta amb la finalitat d'augmentar el nombre de visitants a la localitat.

La segona taula formada per director del Patronal de Turisme de València, Evarist Caselles i el xef coordinador d'activitats gastronòmiques a l'ajuntament de Riba-roja de Túria, Joan Clement, va fer la seua ponència sobre la gastronomia de Camp de Túria. Tenemos un potencial gastronòmic molt alt que no té gens que envejar. El que ens interessa és que la nostra gastronomia arribe fóra. No solament hem de posar en valor a grans professionals, sinó també els productes de la terra va recalcar, Evarist Caselles. Per la seua banda, Joan Clement va parlar sobre la cuina visigoda com a origen de la gastronomia que tenim avui dia i va destacar la importància de preparar professionalment als hosteleros. Estamos formant hosteleros perquè els turistes tinguen una gran oferta gastronòmica. Cal mirar cap a arrere per a projectar un bon futur i açò el que hem de fer amb la gastronomia, va confessar el reconegut xef.

Finalment, l'última taula va estar dedicada al medi ambient en el Camp de Túria. Entre els ponents, Manuel Martínez, president de la Junta Rectora del parc natural de la Serra Calderona va posar èmfasi en la repercussió de la col·laboració ciutadana. D'altra banda, l'alcalde de Gàtova va atraure l'atenció dels convidats amb un cridaner vídeo on es donava a conèixer la localitat. Finalment, Cristina Silvestre, tècnica de turisme i patrimoni de l'Ajuntament de Riba-roja de Turia va subratllar la ubicació de Riba-roja del Túria com un element fonamental per al turisme. Així mateix, va esmentar la implicació de l'ajuntament per a realitzar una sèrie d'activitats amb l'objectiu d'incrementar el turisme en la població. Silvestre va acabar la seua ponència recalcant la importància del treball en equip: Ya hem demostrat el que tenim cadascuna de les localitats. Ara és necessari que anem tots junts.

Després d'un intens debat, nombrosos convidats a l'acte van fer una sèrie de propostes a tenir en compte per a millorar el turisme en la comarca. Entre elles: la importància de l'acció del voluntariat, el turisme accessible per a totes aquelles persones amb diversitat funcional i el treball conjunt entre l'empresa privada i els ajuntaments.

Abans de posar fi a aquestes primeres jornades en la comarca del Camp de Turia, l'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga va agrair l'assistència a tots els convidats i va finalitzar el seu discurs amb una interessant reflexió: El turisme pot ser qualsevol cosa, però ho és tot. En definitiva, el turisme es basa per tenir un poble on els veïns estiguen més a gust. Gaudir de les coses senzilles, però que al seu torn són turisme. Tenim un compromís amb fer un món millor de cara a la sostenibiilidad. Ser més respectuosos amb el nostre entorn.

Aquestes jornades no finalitzen ací, sinó que tenen projecció de cara al futur. La segona edició se celebrarà en el mes de març i tindrà lloc en Lliria.