Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

El programa municipal, Ribajove, triat per Xarxa Jove com a exemple de bones pràctiques en l'àmbit de l'oci educatiu

L'Ajuntament va impulsar la iniciativa en 2015 i des d'aleshores passen anualment 3.000 persones per les seues instal·lacions.

'JOVENTUT' 9 de novembre de 2020

El programa municipal Ribajove s'ha consolidat en els últims anys com una interessant proposta d'oci educatiu per a les festes nadalenques. Així ho han considerat els Coordinadors de Joventut de València Oest, que han triat la iniciativa local com a exemple de Bones Pràctiques, en el pròxim Inforum que se celebrarà el 19 de novembre.

Les actuals circumstàncies amb motiu de la Covid, impediran que enguany la joventut de Riba-roja puga gaudir de l'esdeveniment. L'Ajuntament ha decidit suspendre l'activitat com a conseqüència de les restriccions aprovades pel Govern, davant la impossibilitat de concentrar a un gran nombre de persones en un recinte tancat.

Riba-roja va posar en marxa aquest projecte en 2015 com a proposta d'un espai d'oci dedicat a la joventut local al qual poder acudir durant les festes nadalenques, per a compartir experiències, aprendre, participar i divertir-se d'una manera diferent i sana.

Durant aquests anys s'han succeït un gran ventall d'activitats entorn de temàtiques tan atractives com la ciència, el circ, la màgia o el llunyà oest. El programa inclou experiències multiaventura, activitats culturals, actuacions musicals, exhibicions esportives, maquines de simulació virtual, tallers audiovisuals, creació d'espais igualitaris, mostres gastronòmiques, batukada, experiments de ciència i tecnologia, teatre, espectacles de màgia, simuladors de Formula 1 i Moto GP, ludoteca, masterclass de tota mena de balls; urbà, dansa del ventre, zumba, hip-hop, kangoo, així com demostracions esportives.

La participació de les associacions locals ha sigut clau en la seua projecció. Així, Ribajove és un espai col·laboratiu i participatiu, en el qual les associacions són partícips de les mostres, exhibicions, tallers o altres activitats que s'imparteixen i que tenen com a finalitat difondre el treball que realitzen .

El pròxim 19 de novembre, a les 11.45 hores, es presentaran a través de Youtube, en l'Inforum tots els projectes seleccionats pels territoris, i pròximament seran inclosos en la Guia de Bones pràctiques d'intervenció amb Joves sent referents en les seues àrees d'actuació.

Aquesta guia inclourà aquelles iniciatives locals que aporten un valor afegit a l'oci educatiu i que servisquen de referència per a dissenyar i fer noves actuacions en aquest àmbit. A més inclourà projectes que fomenten la participació i l'educació en valors, aspectes que també concorren en Ribajove.

La regidor de Joventut, Ana Cris Folgado ha mostrat la seua satisfacció “pel reconeixement a aquesta iniciativa que es va impulsar amb l'objectiu d'oferir tant a la joventut com als més xicotets, una alternativa d'oci educativa, durant les vacances nadalenques, sense que suposara un cost per a les famílies i en un recinte amb totes les mesures de seguretat requerides”.

Xarxa Jove

Xarxa Jove és un programa que compta amb la presència en els municipis de persones encarregades de treballar conjuntament amb els Ajuntaments i l'IVAJ, per al desenvolupament de polítiques de joventut i de programes i campanyes dirigides a joves, amb l'objectiu d'impulsar polítiques de joventut locals i fomentar la creació de xarxes per al treball amb joves, així com reforçar l'activitat dels serveis d'informació juvenil, difondre els seus programes i facilitar la coordinació intermunicipal.