Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

El Programa Municipal per a Persones Majors de Riba-roja aconseguix una participació rècord amb 549 persones inscrites

Des del consistori s'oferixen activitats dissenyades per a promoure el benestar físic, cognitiu i emocional de les persones majors a partir de 55 anys.

'ACCIÓ SOCIAL I POLÍTIQUES INCLUSIVES' 21 de febrer de 2024

El Programa Municipal per a Persones Majors, de l'Ajuntament de Riba-roja ha aconseguit una participació rècord amb un total de 549 persones inscrites en diverses activitats dissenyades per a promoure el benestar físic, cognitiu i emocional. El programa oferix una àmplia varietat d'activitats adaptades a les necessitats i preferències de les persones majors a partir de 55 anys, que van des d'activitats físiques com a gimnàstica passiva, gimnàstica activa, pilates, flamenc fit, zumba i ball en línia, fins a activitats cognitives com a memòria iniciats i avançats, així com tallers d'aplicacions mòbils tant per a iniciats com per a usuaris avançats. A més, es fomenta l'expressió creativa a través de classes de dibuix i pintura, així com de fotografia.

Com a novetat, enguany s'ha implementat un programa de xarrades, tallers i activitats especials mensuals. Al gener, es van dur a terme tallers intergeneracionals nadalencs, un taller de risoteràpia i una xarrada sobre primers auxilis. Per a febrer, està programada una xarrada sobre l'ús de la medicació en pacients crònics i l'activitat intergeneracional “Anem a Caminar” en col·laboració amb el Centre de Salut del municipi. Al març, s'oferiran xarrades sobre la diabetis i el paper dels avis en la lluita contra l'assetjament escolar, a més d'un taller d'entrenament cognitiu a través dels escacs.

D'altra banda, destaquem la col·laboració amb l'Institut Valencià de Finances i la Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic de la Generalitat Valenciana a través del Programa “iai@connectat”, que ha permés impartir tallers formatius sobre ciberseguretat. Este programa té com a objectiu que els nostres majors se senten assegurances en utilitzar noves tecnologies, brindant-los les ferramentes necessàries per a navegar de manera segura en el món digital.

"Continuarem treballant i invertint per a oferir un programa innovador i integral que aborda no sols les necessitats físiques, sinó també les necessitats cognitives, creatives i tecnològiques de les persones majors del nostre municipi. Creiem fermament en la importància de mantindre una ment i un cos actius per al benestar general, que repercutix en la seua qualitat de vida"- , afirma el regidor de Majors, David Barbancho.

Per a consultar sobre el Programa Municipal per a Persones Majors, es poden dirigir a la Botaia de dilluns a divendres de 9 a 14 hores.​