Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

El servei municipal d'assessorament jurídic de Riba-roja ajuda a 23 famílies arrendades en habitatges de la Sareb

Des de la seua posada en marxa en 2022, el servei ha rebut 390 consultes jurídiques de diversos temes legals en els quals veïns i veïnes del municipi necessiten ser assessorats.

'ACCIÓ SOCIAL' 20 de juliol de 2023

L'Ajuntament de Riba-roja, a través de la regidoria d'Acció Social ofereix als veïns i veïnes del municipi, el servei d'assessorament jurídic gratuït on trobar respostes o ajuda enfront de situacions jurídiques. La iniciativa, que es va posar en marxa en 2022 va rebre en el seu primer any 240 consultes sobre matèria legal, i en el que portem de 2023 ja s'han atés 150 usuaris. L'assistència s'ha anat adaptant a l'augment de demanda, passant de 6 hores de servei a 20 hores setmanals, en la qual una lletrada atén usuaris sota cita prèvia.

L'assessorament jurídic es du a terme en accions com a ajuda per a la sol·licitud d'advocat d'ofici i justícia gratuïta a consultes sobre temes familiars, com són separacions, divorcis, convenis reguladors o execució de sentències, així com assessoraments sobre arrendaments i desnonaments, herències, mesures de suport a persones amb discapacitat, qüestions sobre estrangeria com els processos de regulació o obtenció de la nacionalitat, i consultes sobre conflictes veïnals.

En concret, el servei d'assessorament jurídic està actualment intervenint com a intermediari entre la Sareb i veïns afectats per processos de desnonaments iniciats per aquesta entitat, en 28 habitatges de la localitat. Es tracta de processos iniciats a conseqüència de l'incompliment per part dels propietaris anteriors a la Sareb, on els veïns afectats estan arrendats. En aquests casos tan crítics, on veïns i veïnes veuen perillar les seues cases, des de l'Ajuntament s'ofereix aquesta mediació i els ajuda amb l'elaboració d'informes de vulnerabilitat o presentar escrits al jutjats per a acreditar la legalitat del seu habitatge.

“El servei d'assesoramiento jurídic és un primer pas, perquè els ciutadans no se senten perduts davant de problemes jurídics que els van sorgint. Es tracta d'una aposta pionera de l'Ajuntament, que ofereix aquest servei transversal que complementa la intervenció dels treballadors socials i educadors i permet ajudar al ciutadà en qualsevol problemàtica en matèria legal.”- assenyala David Barbancho, regidor de l'àrea d'Acció Social i Polítiques Inclusives.