Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

El teixit associatiu de Riba-roja pren protagonisme este cap de setmana

Riba-roja celebra la seua VII Fira de Les Associacions amb un ampli programa els dies 25 i 26 de maig.

'PARTICIPACIÓ CIUTADANA' 24 de maig de 2024

La Fira d'Associacions de Riba-roja de Túria, que s'ha consolidat com una de les cites anuals més importants del municipi, arriba a la seua sèptima edició i se celebrarà este pròxim cap de setmana, els dies 25 i 26 de maig, a l'esplanada del CIJ.

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria, a través de l'àrea de de Participació Ciutadana i Transparència, organitza esta gran festa de l'associacionisme, on hi haurà més d'un centenar d'expositors que representen a 62 entitats, on es mostrarà la labor voluntària de diverses associacions, clubs i entitats locals, que a més participaran en diferents activitats lúdiques.

El dissabte 25 de maig, a partir de les 18.00 hores, l'alcalde de Riba-roja, Robert Raga, al costat del director general de Transparència i Participació de la Generalitat, José Tárrega i la regidora de de Participació Ciutadana i Transparència, Esther Gómez inauguraran oficialment esta trobada de l'associacionisme en el municipi. “És un moment perfecte per a gaudir de l'associacionisme del nostre Municipi, que tant ens enriquix en tots els aspectes, festiu, cultural, tradicional, esportiu, mediambiental, a més ens permet enguany, presentar i difondre la campanya “Coneix, sent i participa ODS Riba-roja”, que tanta relació té amb l'educació en estos valors mundials, i amb la participació de tota la societat a través de l'Agenda 2030”. – apunta Gómez.

Després de la inauguració donarà principi un extens programa d'activitats i espectacles. L'Associació Bunyoleres de Riba-roja oferirà gelats i orxata de cortesia en la seua caseta. L'Associació RIBAMON presentarà jocs tradicionals, tallers sobre els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i la visita de personatges d'animació de dibuixos. En l'estand de Transparència i Govern Obert també hi haurà tallers amb enfocaments ODS per a associacions i visitants.

Els més xicotets podran gaudir de castells unflables de 17.30 a 23.30 hores. A les 18.00 hores s'inaugurarà l'exposició d'AffoRrt, seguida d'una exhibició de balls a càrrec de la Unió Democràtica de Pensionistes i Jubilats de 18.15 a 19.00 hores. Posteriorment, de 19.00 a 19.45 hores, l'Agrupació “Raksas Dansa Oriental” oferirà una mostra de dansa oriental.

La música també serà present amb un concert de l'Associació Riba-Rock Band de 20.00 a 21.30 hores i el grup local Tramuntana actuarà a les 22.00 hores. Mentres, Fadrins 2024 organitzarà una torrá de germanor per a les associacions. Per a tancar la nit, des de les 23.30 fins a les 03.00 hores, la MDT Radio presentarà una nit d'èxits del millor Remember amb DJ Vicente Buitrón, DJ Juanka, DJ Dani Ibáñez i Dani Cortijo.

La jornada del diumenge arrancarà a les 10.30 al costat de València Adventur, qui organitzarà esports d'aventura, incloent-hi rocòdrom i tir amb arc, davant del CIJ. Paral·lelament, l'Escola Municipal d'Escala i Corda durà a terme una exhibició de Pilota Valenciana fins a les 11.30 hores.

A les 14.30 hores, se celebrarà un Concurs de Paelles. A les 18.00 hores, l'Associació Moter@s Riba-roja organitzarà una carrera de correpasillos. Seguidament, de 18.30 a 19.15 hores, l'Associació Cultural del Corral i del Carrer oferirà un taller de Dansa Valenciana. A les 19.30 hores, l'Associació Ballant Ballant realitzarà una actuació, i la jornada culminarà amb el tancament oficial de la Fira de les Associacions 2024 a les 21.00 hores.

“Volem agrair a totes les associacions participants per la seua dedicació i esforç, i a tots els veïns i visitants que se sumaran a esta celebració. La Fira d'Associacions no sols és una oportunitat per a visibilitzar el treball de les nostres entitats locals, sinó també per a enfortir els llaços que ens unixen com a comunitat” - destaca l'alcalde, Robert Raga.