Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

El Trinquet Municipal El Rullo acollirà enguany el Trofeu 'Elisa Tarazona'

El consistori firma un conveni amb la Federació de Pilota Valenciana per a promocionar l'esport autòcton en el municipi.

'ESPORTS' 22 d'abril de 2024

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria impulsarà la celebració del I Trofeu de pilota valenciana ‘Alicia Tarazona’, en reconeixement a la primera dona pilotari, nascuda a Riba-roja de Túria, que en els anys 70 va jugar va destacar en la modalitat d'escala i corda. El consistori vol així reconéixer el valor i l'impuls de la filla i neta de trinqueters que va marcar una fita en este esport fa ja diverses dècades.

L'alcalde de Riba-roja, Robert Raga va fer públic este anunci després del conveni  de col·laboració, subscrit recentment entre el consistori i la Federació de Pilota Valenciana, per a la realització d'activitats de promoció d'este esport autòcton en el nostre municipi, concretament referent a les seues modalitats tradicionals, raspall i escala i corda i en l'organització de competicions esportives i exhibicions.

La firma entre l'alcalde de Riba-roja, Robert Raga i el president de Federació de Pilota Valenciana , Vicent Molines es va formalitzar el passat 10 d'abril en el Trinquet Municipal El Rullo, després de la partida de professionals en la qual Mario i Salva es van imposar 60-20 a Diego i Jesús.

El conveni faculta la celebració d'un mínim de 30 partides en 24 jornades anuals, en les quals s'inclou la final de la Lliga CaixaBank d' Escala i Corda Pro2, la semifininal Copa Caixa Popular Pro Raspall Femení i les semifinals i finals del Trofeu Ajuntament de Riba-roja de Túria, entre altres, amb la participació de professionals.

També es fa efectiva la contribució de la FPV en jornades de promoció de la pilota a l'escola, com la jornada ‘Mou la Pilota a la escola’, en la qual participaran els diferents centres educatius del municipi i les finals autonòmiques d' Escala i Corda de Clubs o els Jocs Escolars Comunitat Valenciana. El document arreplega a més el patrocini del primer equip en Lliga Pro 2 i el primer equip en Copa Pro 2, vinculat a l'equip del qual forma part el jugador local, Mario Casades

Per a Vicent Molines, ‘la firma d'este conveni facilitarà l'activitat que necessita Riba-roja i la Comarca del Camp de Túria respecte a este esport’, Molines va assenyalar 'la pilota valenciana és un esport molt arrelat entre alguns sectors, però queda molta població a la qual donar a conéixer els seus valors i idiosincràsia perquè siga un esport més majoritari’.

Molines va lloar les prestacions del Trinquet Municipal ‘El Rullo’, ‘és la instal·lació més moderna de la Comunitat Valenciana que reunix unes prestacions tècniques excepcionals, amb el sostre retràctil, per a la pràctica de la pilota’.

Per part seua, l'alcalde de Riba-roja, Robert Raga va agrair a la Federació la seua disposició per a impulsar la celebració de partides professionals en el nostre municipi, ‘des de l'Ajuntament de Riba-roja, en coordinació amb el Club de Pilota hem impulsat des del 2015 el foment i la pràctica d'este esport, i prova d'això, és la inversió realitzada amb la rehabilitació del Trinquet Municipal ‘El Rullo’ per a convertir-lo en un referent en la Comunitat Valenciana’.

‘Firmem amb el president de la Federació un acord per a potenciar la pilota en les modalitats d'escala i corda, galotxa i raspall, especialment també en la part femenina. Organitzarem el Trofeu Elisa Tarazona, una pilotari de Riba-roja de Túria, de les primeres que va haver-hi. Volem que la pilota valenciana siga a Riba-roja de Túria un dels esports més benvolguts i que la gent puga acudir a gaudir-la no sols de Riba-roja sinó de tota la comarca’, va destacar Robert Raga.