Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Els alcaldes de Riba-roja i L'Eliana es reuneixen per a traçar línies de col·laboració entre ambdós municipis

Els responsables polítics reclamaran a la CHJ la connexió per als vianants a través del Barranc de Mandor.

29 de juliol de 2019

L'alcalde de Riba-roja, Robert Raga s'ha reunit este matí amb l'alcalde de L'Eliana, Salva Torrent i la regidor de Grans Projectes i Infraestructures, Marta Andrés, per a establir línies de col·laboració entre ambdós municipis veïns.

Es tracta de la primera presa de contacte d'aquesta legislatura des de la composició de les noves corporacions després de les eleccions del passat 26 de maig.

La connexió de L'Eliana amb el Parc Natural del Túria a través del Barranc de Mandor és un dels temes que més preocupen a ambdós consistoris. Actualment, la Confederació Hidrogràfica del Xúquer té paralitzada la canalització de 200 metres lineals del barranc corresponents a l'últim tram de Riba-roja. Aquesta canalització permetria convertir aquesta zona que connecta els dos termes municipals en un gran corredor verd, per al gaudiment de tots els veïns i veïnes. En aquest sentit, l'alcalde de l'Eliana, Salva Torrent s'ha compromés a sol·licitar una reunió amb la CHJ per a exigir l'execució d'aquestes obres.

Un altre dels aspectes abordats en la reunió ha sigut la connexió dels carrils cicle-vianants dels dos municipis, que permetrien als veïns i veïnes desplaçar-se amb total seguretat.

En l'àmbit esportiu, Raga ha plantejat a Torrent l'organització d'una carrera popular entre totes dues poblacions. La distància seria de 10K i discorreria pel parc Natural i les urbanitzacions de les dues poblacions. En aquest sentit, s'ha emplaçat a un reunió tècnica dels responsables d'Esports i els clubs de l'Eliana i Riba-roja, que s'encarregarien de l'organització.

En anteriors convocatòries, els dos responsables polítics ja van abordar qüestions urbanístiques que afecten ambdós poblacions, com l'asfaltat, l'enllumenat o el tractament de les aigües residuals i pluvials.

Tant Raga com Torrent han valorat positivament la reunió i han coincidit en la necessitat de conjuminar voluntats per a executar infraestructures i serveis en els quals existeixen competències comunes.