Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Entitats agràries i representants polítics de Riba-roja de Túria declaren el seu suport unànime a les mobilitzacions del sector agrari

El Ple aprovarà el pròxim 4 de març una declaració institucional en defensa de l'estabilitat dels agricultors i ramaders.

'AGRICULTURA' 22 de febrer de 2024

El Consell Agrari de Riba-roja de Túria ha manifestat recentment el seu suport unànime a les mobilitzacions del sector agrari en la reunió celebrada en el consistori, en la qual han participat representants de la Comunitat de Regants, els sindicats agraris i dels partits polítics que formen la Corporació municipal.

El Consell va defendre les reivindicacions dels sindicats més representatius dels agricultors, que van iniciar les seues protestes el passat 6 de febrer provocant tall de carreteres i mobilització de tractors, per a visibilitzar la crisi del sector, afectat per les actuals polítiques agràries.

Els agricultors sostenen que la seua situació és límit, per la qual cosa exigixen una acció urgent i coordinada per part de les administracions. En este sentit demanen solucions immediates per a simplificar la burocràcia europea i millorar les condicions en un context de costos de producció i preus elevats per la guerra d'Ucraïna i la sequera. A més protesten per la competència deslleial de tercers països, especialment del Marroc i països asiàtics i exigixen que totes les importacions tinguen els mateixos reglaments i compliments de normatives fitosanitàries i de benestar animal i que s'establisquen aranzels a l'entrada de productes extracomunitaris.

Uns altres dels aspectes que preocupen el sector i que es van tractar en el Consell és la defensa d'una nova PAC, Política Agrària Comuna, que oferisca seguretat i estabilitat en els ingressos als agricultors i agricultores i millore la rendibilitat del sector agrari. D'esta manera, el suport de la PAC afavorix el manteniment de l'activitat agrària en particular, però també del sistema agroalimentari en el seu conjunt.

També es va abordar en el Consell, l'actual  problemàtica de l'escassetat de l'aigua, l'entrada de productes d'altres productes sense autorització de la Unió Europea i l'aplicació de l'Agenda Digital Agroalimentària com una ferramenta imprescindible per al futur dels sectors agroalimentari i forestal, que busca posicionar a la indústria 4.0 com el centre dels nous models productius. En este sentit, els agricultors van manifestar algunes objeccions a la iniciativa, i veuen la transformació digital com un dels grans reptes per als quals - diuen- existix una falta d'habilitats bàsiques digitals i també de formació.

Per a l'alcalde de Riba-roja, Robert Raga, ‘l'agricultura és un sector primari i molt necessari. La necessitat d'aconseguir uns preus justos és clau per a ajudar al manteniment de l'activitat agrària en el nostre municipi i que es mantinga com un sector econòmic en auge’. Raga va demanar públicament al Consell Agrari que s'unira a la Declaració Institucional a favor del sector agrari que es presentarà amb el consens de totes les forces polítiques en el pròxim ple ordinari del 4 de març.

Esta declaració inclourà ‘la denúncia de qualsevol acte violent que es realitze sota el paraigua de la defensa del sector agroalimentari, accions que no representen el sentir dels agricultors i ramaders del nostre municipi’, tal com van manifestar en el Consell.