Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

'Catarsi' desplega en l'ECA l'obra de 36 reconeguts artistes

(1)
L'exposició col·lectiva estarà oberta al públic fins al 7 de gener.

'CULTURA' 20 de setembre de 2023

L'ECA, Espai d’Art Contemporani ‘El Castell’ ha sigut l'escenari triat per a la presentació de l'exposició ‘Catarsi. Processos en l'art, l'home i la naturalesa’, que s'inaugura hui a les 19.00 hores i que estarà exposada al públic del 20 de setembre al 7 de gener.

La mostra col·lectiva, en la qual participen 36 reconeguts artistes, forma part d'una de les accions que Abierto València, promoguda per LAVAC_ Asociación de Galerias de Arte de la Comunitat Valenciana_, ha organitzat del 22 al 29 de setembre i que inclou xarrades, tallers, activitats i rutes pels 19 espais expositius distribuïts per la ciutat de València.

Catarsi reuneix 54 obres de 19 galeries de tot el territori Valencià; de València, Alba Cabrera, amb obres de El Roto i María Álvarez, Galeria Ana Serratosa, amb José Albelda i Bernardí Roig, Galeria Benlliure, amb Soledad Sevilla i José María Yturralde, Gabinete de Dibujos, amb M.A. Domínguez i Santiago Talavera, Galeria Cuatro, amb Vinz Feel Free i Silvia Lerin, Galeria Thema, amb obres de Rafael Armengol i Marusela Granell, Galeria Jorge López, amb Gema Polanco i Javier Bravo de Rueda, Vangar, amb Alba Abellán i Lara Ordóñez, House of Chappaz, amb Anna Moreno i Fito Conesa, La Mercería, amb Daviz Sánchez i Lluís Masià, Luis Adelantado, amb Javi Cruz i Javier Palacios, Rosa Santos, amb obres de Marina González i Andrea Canepa, Set Espai D’Art, amb Diana Lelonek i Olga Diego, Shiras Galeria, amb peces de Rosa Torres i Rafael Canogar, Tuesday to Friday, amb Lola Zoido i Liam Fallon i Volta Art Gallery, amb Martín López Lam i Nima Zaare Nahandi, Casa Bancal (Altea) amb Eduardo Infante, d'Alacant i les galeries de Castelló, Canem Galeria amb Antonio Alcaraz i Espai Nivi Collblanc, amb Alejandro Mañas i Art Al Quadrat.

Durant la presentació de la mostra, la comissària de l'exposició, Alicia Ventura ha assenyalat ‘la catarsi és la situació més comuna que ha provocat grans obres, creacions que conformen un corpus que defineixen en, molts casos els principals problemes als quals ens enfrontem en el segle XXI’. En aquesta mostra- incideix Ventura- ‘destacarem eixos elements catàrtics, eixes accions alliberadores que han portat a l'artista a posar sobre la taula els problemes de la nostra societat, fent-nos conscients i fins i tot proposant solucions’.

Per part seua, la presidenta de LAVAC, Rosa Santos ha agraït a l'Ajuntament de Riba-roja ‘la magnífica oportunitat de reunir les galeries d'art contemporani de la Comunitat Valenciana, atraient a les principals figures del món de la cultura i de l'art, en el que és un dels esdeveniments artístics i culturals més destacats de la Comunitat Valenciana’

El regidor d'Art i Cultura, José Manuel Vila ha posat en valor la diversitat com una manera de riquesa cultural. Espanya és un país divers i més ric culturalment, com a mostra aquesta exposició; Catarsi’.

Robert Raga, alcalde de Riba-roja de Túria ha ressaltat, ‘Catarsi’ ens brinda una oportunitat magnífica per a gaudir de l'art en estat pur, en un espai singular com és l'ECA que s'ha consolidat en els últims anys com un lloc de diàleg i creació artística, un espai d'experimentació obert al món”. Raga ha felicitat a LAVAC per la iniciativa i per la seua bona faena i dedicació en el desenvolupament i foment de la cultura i l'art a la Comunitat Valenciana”.

ECA, un espai singular

L'ECA va nàixer en 2017 amb la intenció de convertir-se en lloc de referència per a la difusió de propostes artístiques a la Comunitat Valenciana i donar un impuls a la política cultural local amb l'aposta de propostes de qualitat.

Està regit per un Consell Assessor format per reconeguts experts del món de l'art i la cultura contemporanis, Román de la Calle, José Sanleón, José Luis Cueto, Carlos Pascual de Miguel, Enric Gómez, Rafael Alcón i Alicia Ventura sota la presidència de l'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga i la coordinació general de Francisco Caparros.

Artistes com Miquel Navarro, Carlos Domingo, Carmen Baena, Álex Marco, Juan Carlos Nadal, Calo Carratalá, Nelo Vinuesa, María Aranguren, Pepe Gimeno, Toni Cucala o els fotògrafs, Mira Bernabeu, Ángel Marco, Ana Palacios, Castro Prieto o Gervasio Sánchez han exposat a les sales de l'Espai d’Art Contemporani, El Castell. A més, l'any passat, va albergar el I Premi Internacional de Fotografia ECA, al qual van optar més d'un miler d'obres.