Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

Riba-roja aprova un augment dels impostos després de dues legislatures de reducció per a mantindre els serveis públics davant l'increment dels costos per la inflació

El ple municipal confirma els nous coeficients de l'Impost de Béns Imposats (IBI) que tornaran als nivells existents durant l'any 2014

'HISENDA' 24 d'octubre de 2023

El ple de l'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha aprovat un increment dels impostos municipals previstos per als pròxims anys per a mantindre i incrementar el nivell i la qualitat dels serveis públics després de dues legislatures en els quals s'han reduït i després de l'augment de la inflació dels últims anys. L'increment suposa una volta dels impostos al nivell de l'any 2014. 

L'aprovació dels nous paràmetres que s'aplicaran en els impostos afectaran l'Impost de Béns immobles (IBI), l'Impost de Construcció, Instal·lacions i Obres (ICIO) i, finalment, l'Impost d'activitats Econòmiques (#IAE) durant els pròxims anys. 

L'impost de béns immobles (IBI) a Riba-roja de Túria tornarà al nivell existent fa una dècada, en 2014, en passar del 0’47% de l'actualitat al 0’62% i que afectarà  el 100% dels habitatges de les famílies de la localitat. Aquest augment s'ha aprovat amb el vot a favor de l'equip de govern del #PSPV, l'abstenció de Compromís i el vot en contra d'Esquerra Unida-Podem, Partit Popular i Vox. La mesura suposa en un increment mitjà de 60 euros anuals en la gran majoria dels habitatges de les famílies. 

L'impost d'activitats econòmiques (#IAE) serà un altre dels quals s'incrementa i que només s'aplicarà a aquelles empreses que facturen més d'1 milió d'euros anuals. D'aquesta forma, en un primer tram augmenta del 3 al 3’5% i en un segon tram que passarà de l'1 al 1’5% a partir del pròxim any. Aquest augment s'ha aprovat amb el vot a favor de l'equip de govern del #PSPV, l'abstenció de Compromís i Esquerra Unida-Podem i el vot contrari del Partit Popular i Vox. 

L'increment del #IAE suposarà afrontar l'augment de la inflació sobre els costos econòmics que suporten les arques municipals de Riba-roja de Túria ja que per a l'any vinent el manteniment dels polígons industrials passa de 350.000 a 900.000 euros. L'augment impositiu suposa una mitjana d'entre 100 i 300 euros anuals per a la gran majoria de les empreses afectades.  

L'últim impost que s'incrementarà serà el de l'Impost de Construccions, Instal·lacions i Obres (ICIO) a Riba-roja de Túria que passarà del 2’5% al 3’6%. Aquest augment s'ha aprovat amb els vots a favor de l'equip de govern del #PSPV, l'abstenció de Compromís i els vots contraris del Partit Popular, Vox i Esquerra Unida-Podem. 

L'equip de govern de Riba-roja de Túria ha destacat l'evolució positiva dels paràmetres econòmics en la localitat que ha permés incrementar el pressupost anual de 21 a 38 milions d'euros, amb una millora notable en determinats serveis públics, com el corresponent a la jardineria, la neteja viària, el transport públic municipal, seguretat o la millora en els polígons industrials i les urbanitzacions.   

L'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha qualificat de “moderada” la pujada dels impostos municipals “per a permetre prestant els serveis públics correctes a tots els nostres ciutadans davant l'increment notable que s'ha experimentat en els últims temps en el cost d'aquests serveis com a conseqüència de l'augment de preus per la inflació derivada de la crisi energètica i les guerres que sacsegen al món”. 

Raga ha subratllat que les polítiques i la gestió econòmica desenvolupades per l'actual equip de govern “han suposat una millora substancial en els serveis públics, un augment en les inversions, que ha redundat en el nivell de benestar i en el progrés social de tots els ciutadans, amb més de 20.000 afiliats a la Seguretat Social, un descens del nivell d'atur que ha passat del 23 a l'11% de l'actualitat o la instal·lació de més de 130 empreses noves en els polígons”.