Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

INCLOU-T diversitat funcional i esport units per la inclusió i la igualtat

El torneig se celebrarà el 26 de desembre en l'Estadi Municipal Roberto Gil

'INCLUSIÓ, ESPORTS I IGUALTAT' 11 de Decembre de 2018

Les regidories d'Inclusió i Drets Socials, Dona i Fomente de la Igualtat i Esports de l'Ajuntament de Riba-roja de Túria, en col·laboració amb el Riba-roja de Túria C.F i Riba-Actua, empresa que gestiona el programa d'Oci Inclusiu per a persones amb Diversitat Funcional, organitzen el dia 26 de desembre a partir de les 9:30 hores en l'Estadi Municipal Roberto Gil el Torneig Solidari "INCLOU-T". Un torneig que sorgeix en la present temporada després de la creació del primer equip de Diversitat Funcional i que se centra en la importància de trencar barreres, de potenciar el futbol inclusiu, la igualtat i especialment, poder mostrar a la societat, la capacitació personal del col·lectiu per a exercir aquest tipus d'esport.

"A través d'aquest tipus d'iniciatives solidàries promovem la pràctica de l'esport entre tots els col·lectius, especialment dones i persones amb diversitat funcional com a mitjà de superació personal, de transmissió de valors i d'inclusió social", ha expressat Lola Verdeguer, regidor d'Esports i Igualtat.

El Torneig Solidari anirà en benefici d'ARIDIF (Associació per a la Rehabilitació i Inserció de la Diversitat Funcional). A través de les seues accions, aquesta associació reivindica la importància de la igualtat en les persones amb Diversitat Funcional i contribueix a potenciar la rehabilitació i integració social de tots ells a través d'activitats d'oci i temps lliure amb l'objectiu de solucionar els problemes que existeixen en la societat per a les persones pertanyents a aquest col·lectiu .

Durant el torneig jugaran tots contra tots i cada equip estarà format per un màxim de 16 jugadors, els quals hauran d'acreditar Llicència Federativa en vigor. Així mateix, els entrenadors podran accedir al terreny de joc per a corregir qualsevol aspecte necessari als seus jugadors. La durada dels partits serà de dues parts de 12 minuts amb un descans de 5 minuts.

A més del seu caràcter solidari, el Torneig també cerca fomentar la convivència a través de gymkanas. Durant una hora, es realitzarà una activitat grupal per a tots els equips participants, barrejats entre si on, a més, podran participar espectadors amb Diversitat Funcional que no hagen participat en el torneig. La gymkana estarà dividida en 6 activitats, destacant els 6 valors que presenten al club i a l'esport de la localitat en general: amistat, respecte, compromís, humilitat, entusiasme i treball en equip. Una activitat lúdica i de cooperació en la qual es crearan nous vincles de manera dinàmica, diferent i inclusiva.

En el seu compromís amb la igualtat, tots els equips participants seran premiats de la mateixa forma, deixant arrere possibles classificacions o categories entre els jugadors.