Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

  • Imprimir

Riba-roja oferta una àmplia varietat de cursos i tallers formatius per a atendre els col·lectius més vulnerables

Especialistes del departament d'Inclusió i Drets Socials imparteixen tallers de pre-ocupació, creixement personal i cursos per a adolescents.

'INCLUSIÓ I DRETS SOCIALS' 10 d'abril de 2019

(id: 9746)La regidoria d'Inclusió i Drets Socials de l'Ajuntament de Riba-roja de Túria va posar en marxa al març de 2018 una àmplia varietat de cursos i tallers formatius. Estos cursos, inclosos en el Programa Municipal de Contraprestacions, estan oberts a tota la població de Riba-roja de Túria, amb la finalitat d'atendre el ciutadà o ciutadana de forma integral.

Aquesta iniciativa pretén atendre les diferents problemàtiques socials que existeixen en els col·lectius, des de tots els àmbits; laboral, personal o salut entre altres. El programa formatiu, engloba cursos de pre-ocupació, que inclou tallers de reparacions domèstiques, mecànica bàsica i costura. Paral·lelament, s'imparteixen cursos enfocats al creixement personal dirigit tant a homes com dones que estiguen interessats a aprofundir i potenciar les seues habilitats i recursos personals.

La regidoria d'Inclusió i Drets Socials va posar en marxa aquests cursos fa un any per a atendre les situacions personals i familiars, des d'un prisma més educatiu, “el treball, l'educació social, el suport i l'acompanyament psicològic és prioritari per a aquells col·lectius més vulnerables, els diners, únicament, no resol les problemàtiques familiars”, assegura Rafa Gómez Muñoz, regidor d'Inclusió i Drets Socials.

A aquests cursos pot assistir qualsevol veí i veïna de Riba-roja. No obstant això moltes de les persones que reben aquesta formació, són beneficiàries d'ajudes municipals. Aquest és una de les premisses del  programa de contraprestacions municipal, mitjançant el qual a canvi d'una ajuda per a persones en risc d'exclusió social, aquestes col·laboren en alguna acció de participació ciutadana en benefici de la societat o assistint a algun d'aquests cursos que els ajuden a millorar la seua situació personal o familiar

Entre els cursos realitzats, impartits per personal especialitzat figuren:

- Coneix-te, accepta't i supera't. Dinàmiques de grups cap a l'autoconeixement, l'acceptació i la superació personal.
- Guia per a pares i mares “en dificultats”. Riscos adolescents, pantalles/noves tecnologies. Pautes i pràctiques de protecció.
- Estils de vida i salut. Aprendre a cuidar-se: prendre consciència, crear hàbits saludables, aprendre a posar-se límits.
- Dones capaces: Un curs-taller per a ajudar les dones a adonar-se de les seues capacitats i la seua validesa. Apoderament femení impartit en Ciutat Jardí, majoritàriament a dones d'ètnia gitana.
- Súper mares. Taller dedicat, sobretot, a mares joves, en el qual es treballen cures saludables tant per als bebés i xiquets com per a les pròpies mares i pares. Criança respectuosa, disciplina positiva.
- Gestió de tràmits i documents personals: Certificat de vida laboral, cites per Internet, correu electrònic, etc.
- Informàtica bàsica: Nocions bàsiques de les noves tecnologies per a persones que no han incursionat a penes i poden començar a beneficiar-se d'elles.
- El món i jo: Teoria i pràctica per a una comunicació efectiva. Habilitats comunicatives.
- Menja i viu bonico: Nutrició i hàbits de vida saludable.
- Economia de pa sucat amb oli: Aspectes bàsics en l'economia del dia a dia

D'igual forma, el departament de Serveis Socials també té previst impartir cursos dirigits als adolescents del municipi. Des de programes estivals i setmanals en els quals es combina dinàmiques de grup amb activitats pre-esportives i de voluntariat social fins a cursos d'oci saludable a través de la música i l'esport.