Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

La campanya 'Recicla els teus aparells' inaugura nova edició en Riba-roja

Aquesta iniciativa té com a finalitat informar i conscienciar a la ciutadania sobre la importància de saber reciclar de manera correcta els aparells elèctrics i electrònics.

'MEDI AMBIENT' 28 d'octubre de 2021

La nova edició de la campanya tindrà lloc en la Plaça Adolfo Suárez (al costat del CIJ) el pròxim 3 de novembre.

Riba-Roja acollirà, dimecres que ve 3 de novembre, una nova edició de la campanya “Recicla els teus aparells”, una iniciativa que pretén traslladar als ciutadans la importància del reciclatge d'aparells elèctrics i electrònics i indicar-los com fer-lo de la manera correcta.

Impulsada per la Generalitat Valenciana, a través de la conselleria d'Agricultura i Medi Ambient, en col·laboració amb les majors plataformes del sector: Recyclia (Ecofimática, Ecoasimelec i Ecolum), ERP Espanya (European Recycling Platform), Ecolec, Ecotic, Ambilamp i Ecoraees, l'acció es desenvoluparà, concretament, en la Plaça President Adolfo Suárez (al costat del CIJ), de 10 a 19h.

Enguany, igual que va succeir en la passada edició, l'operativa s'ajustarà a les mesures sanitàries amb motiu de la Covid-19. Per això, se substituiran les ja tradicionals bicicletes amb remolc per un punt net mòbil on els veïns de la localitat podran depositar els seus xicotets aparells elèctrics i electrònics desbaratats o en desús a fi d'afavorir la sostenibilitat del planeta. Aquest espai estarà delimitat i senyalitzat perquè els ciutadans que decidisquen acostar-se a depositar els seus Raee´s puguen fer-ho amb les màximes garanties de seguretat.

De nou, i amb la finalitat d'animar a la ciutadania a participar, les persones que reciclen els seus aparells elèctrics i electrònics seran premiats. D'una banda, a través dels diferents sortejos entre els participants a peu de carrer, on podran guanyar diferents productes elèctrics i electrònics i per un altre, mitjançant el concurs que es realitzarà a través de les xarxes socials de Facebook (@reciclatusaparatos) i Instagram (@reciclatusaparatos) i on els usuaris podran emportar-se una Tablet.

L'objectiu d'aquesta campanya és garantir el correcte reciclatge d'aquests aparells i traslladar als veïns la importància d'aquesta acció, necessària per a lluitar per un planeta sostenible.
 
L'alcalde de Riba-roja i president del Consorci València Interior, Robert Raga ha assenyalat “la importància de donar una segona vida a aquesta mena d'articles elèctrics o electrònics i evitar que acaben en contenidors convencionals, augmentant el grau de contaminació”.