Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

La col·laboració públic-privada permetrà la construcció de les residències per a persones majors i diversitat funcional en Pacadar

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria cedirà el sòl i la Generalitat farà un concert amb les empreses

12 de juliol de 2024

Riba-roja disposarà de les dues residencies soci-sanitàries, per a persones majors i diversitat funcional, previstes en la parcel·la de Pacadar. Així ho ha confirmat aquest migdia el director general del Sistema Sociosanitari i de l'Institut Valencià de Formació, Investigació i Qualitat dels Serveis Socials, José Vicente Anaya Roig en la reunió mantinguda amb l'alcalde de Riba-roja, Robert Raga i la regidor de planificació urbanística, Teresa Pozuelo.

El director general ha explicat la nova formula de col·laboració de l'Administració Pública amb les empreses a través de concert social, que possibilitarà la construcció de noves instal·lacions amb una nova forma de gestió dels serveis públics socials. A través d'aquest model, el consistori cedirà el sòl i les empreses que opten a l'acció concertada s'encarregaran de la construcció i posterior prestació dels serveis.

La inversió global de totes dues residències serà de 24 milions d'euros i tindran capacitat per a 140 places; 100 en la residència de persones majors i 40 places per a la residència de diversitat funcional.

Les noves instal·lacions estaran dotades de sales d'estar-convivència, unitats de cures continuada amb control de metge i infermeria, banys adaptats i espais d'activitats comunes que afavorisquen el desenvolupament de les seues relacions socials i el benestar social i emocional dels usuaris i usuàries.

L'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga ha rebut satisfactòriament la solució facilitada per la Generalitat Valenciana, “es tracta d'un dels projectes més esperats per la ciutadania que respon a la necessitat de dotar de millors i més moderns serveis per a cobrir la demanda de tots dos col·lectius. Amb aquesta nova fórmula s'obri una finestra perquè les residències siguen una realitat a mitjà termini.”.

Raga ha subratllat, “Pacadar es consolidarà en els pròxims anys com una nova zona d'expansió de Riba-roja, que comptarà amb espais esportius i soci-sanitaris, com el Centre de Salut, que milloraran la qualitat de vida dels nostres veïns i veïnes”

Aquesta trobada dóna continuïtat a les dues reunions prèvies que el consistori va mantindre amb la consellera de Serveis Socials, Susana Camarero a l'agost de 2023 i amb la directora general d'Infraestructures Sociosanitàries, #M.ª Àngels Ramón-Llin, al febrer de 2024.

L'Ajuntament de Riba-roja va adquirir en 2021 els 50.000 metres quadrats de Pacadar que formaven part d'un programa d'actuació integrada (#PAI), on estava prevista la construcció de 555 habitatges de renda lliure i que es va anul·lar per incompliment del conveni inicial signat entre totes dues parts. Després de l'adquisició per part del consistori, aquesta zona en un gran espai soci- sanitari i esportiu, així com en un gran parc i àrea verda que tindrà també un ús cultural.