Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

La consellera de Serveis Socials manté ferm el compromís d'accelerar la construcció de les dues residències sociosanitàries a Riba-roja de Túria

La vicepresidenta segona i consellera de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge, Susana Camarero es reuneix amb l'alcalde, Robert Raga per a abordar diversos assumptes en matèria social.

'MAJORS, ACCIÓ SOCIAL I POLÍTIQUES INCLUSIVES' 1 d'agost de 2023

La Generalitat Valenciana manté el seu compromís de construcció de les dues residències públiques a Riba-roja de Túria; la residència per a persones majors, amb capacitat de 90 places i la residència per a persones amb diversitat funcional, dotada amb 30 places, en el marc del Pla Convivint d'Infraestructures de Serveis Socials 2021-2025.

Així ho ha manifestat la consellera de Serveis Socials, Susana Camarero en la reunió mantinguda aquest matí amb l'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga a València, a la qual també han assistit José Vicente Anaya, director general de gestió del Sistema Sociosanitari i Emilio Argüeso, secretari autonòmic del Sistema Sociosanitari.

En la trobada, Camarero ha manifestat a l'alcalde la intenció d'agilitzar el projecte, que es va iniciar la passada legislatura, i que es trobava en una fase molt avançada, tan sols mancant l'informe de fiscalització per part de l'ens autonòmic. El mes de maig passat, la Conselleria ja va comunicar al consistori l'informe de viabilitat tècnica de les dues residències que estaran situades en una parcel·la de 10.300 m² de la zona de Pacadar.

Aquest és un dels projectes més esperats per la ciutadania, ja que cobrirà una demanda important dels dos col·lectius. Es tracta de dues modernes instal·lacions amb diverses prestacions per a atendre els residents. La residència de persones majors disposarà de sales d'estar-convivència, sales d'activitats, unitats de cures continuada amb control mèdic i infermeria, a més d'unitats de convivència. Respecte a la residència per a persones amb diversitat funcional, el projecte preveu la construcció de 6 sales previstes per a donar servei als 30 usuaris i usuàries.

L'alcalde ha aprofitat la trobada per a informar la consellera d'altres assumptes d'interés relatius a la situació de l'habitatge en Riba-roja, i que concerneixen a la necessitat de compra pública d'habitatge per a col·lectius vulnerable i joves. En aquest sentit, Susana Camarero s'ha compromés a executar la rehabilitació de 4 dels 113 habitatges de Ciutat Jardí,- propietat de la Generalitat Valenciana-, que actualment estan deshabitades, a fi de poder adjudicar-les a famílies necessitades del municipi.

Per part seua, el director general de gestió del Sistema Sociosanitari, José Vicente Anaya, ha informat l'alcalde de la situació del contracte-programa pluriennal que la GVA té amb l'Ajuntament de Riba-roja de Túria, pel qual percebrà 671.000 euros en matèria gestió de personal d'atenció dels serveis socials municipals.

Després de la reunió, l'alcalde de Riba-roja, Robert Raga ha manifestat la seua satisfacció i agraïment a la consellera per ‘la seua predisposició i actitut de col·laboració amb el meu municipi’, ha matisat Raga, qui ha recordat, ‘es tracta d'un dels projectes més importants per al futur de Riba-roja, que atendrà la demanda existent de persones majors i amb necessitats especials, en un espai modern i amb grans possibilitats com Pacadar’.

Raga ha aprofitat per a convidar personalment a la Consellera a les festes patronals en honor al Santíssim Crist dels Afligits, que se celebren en la localitat de l'1 al 14 de setembre.