Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

La Generalitat invertirà prop de sis milions d'euros en el nou centre de salut de Riba-roja

El municipi disposarà de dos centres sanitaris amb capacitat per a 30.000 persones.

'SANITAT I URBANISME' 27 de juliol de 2022

L'alcalde de Riba-roja, Robert Raga i la regidor d'Urbanisme, Teresa Pozuelo s'han reunit amb el conseller de Sanitat, Miguel Mínguez Pérez i el director general d'Alta Tecnologia, Inversions i infraestructures de la conselleria de Sanitat, Jaime Peris, per a avançar en l'elaboració del Pla Funcional que inclourà les prestacions del nou centre sanitari de Riba-roja.

Aquest centre de salut s'encarregarà de cobrir la demanda assistencial d'unes 15.000 persones de les urbanitzacions i de l'àrea oest del nucli urbà de Riba-roja, i es mantindrà operatiu l'actual centre amb tot l'equipament mèdic actual. Així, Riba-roja comptarà en els pròxims anys amb dos centres sanitaris amb capacitat de cobertura per a 30.000 persones, davant la previsió de creixement poblacional que està experimentant el municipi.

La conselleria de Sanitat invertirà en les instal·lacions prop de 6 milions d'euros, triplicant la inversió prevista inicial, així com la dotació i l'equipament sanitari, tal com va confirmar el conseller a l'alcalde.

El nou centre de salut estarà situat sobre els 50.000 metres quadrats de terreny de Pacadar que l'Ajuntament de Riba-roja va adquirir a mitjan 2021. Disposarà de 10 metges de família, 3 pediatres, 11 infermers/es, 2 matrones, 3 TCAE, 5 auxiliars administratius, 1 treballador social i 2 zeladors. El Punt d'Atenció Continuada (PAC) estarà format per 2 metges, 2 infermeres, 1 MIR i un zelador de guàrdia.

Les instal·lacions estaran dotades dels serveis de medicina de família i àrees de pediatria, atenció a la dona, treball social, extraccions i urgències. A més disposarà d'un punt SAMU (servei d'Assistència Mèdica d'Urgències).

“Amb aquest nou centre de salut, millorem notablement en instal·lacions i en dotació assistencial amb un major nombre de facultatius, que garantiran una millor assistència mèdica per als nostres veïns i veïnes”, ha declarat l'alcalde, Robert Raga.

La connectivitat al nou centre de salut ha sigut un element clau a l'hora de dissenyar l'espai. Els accessos al nou centre sanitari disposaran d'una parada del ConectaMetro i tindrà també connexió amb les rutes cicle-vianants que travessen tot el nucli urbà. Un aparcament annex permetrà l'ús de vehicles privats, especialment per als residents a les urbanitzacions.

L'alcalde de Riba-roja, Robert Raga ha destacat l'alta predisposició del conseller de Sanitat i ha agraït “la col·laboració que ens han brindat per a la redacció del nou Pla Funcional que fixarà els serveis mèdics, prestacions i infraestructures que tindrà el nou Centre de Salut situat en Pacadar”.

Raga ha recordat “aquest és l'assoliment de molts anys de treball i reivindicació per a aconseguir unes instal·lacions modernes, accessibles i concordes a les necessitats del nostre municipi. I ara –matisa- Riba-roja comptarà amb dos centres sanitaris de primer ordre”.