Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

La Nit Violeta de Riba-roja reivindicarà la igualtat la nit del divendres 22 de setembre

El consistori posa en marxa una extensa programació pel Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra les Dones sota el lema "Ni una més".

'DONA I IGUALTAT' 21 de setembre de 2023

Aquest divendres 22 de setembre l'Ajuntament de Riba-roja viurà una de les seues cites més importants per la reivindicació de la Igualtat en el municipi. La segona edició de la Nit Violeta de Riba-roja, pren força després que la pluja entelara la primera edició d'aquesta acció impulsada des del Consell d'Igualtat de l'Ajuntament. El consistori ha convocat a la ciutadania a acudir al Parc Municipal Maldonado a les 21.30 hores on l'actriu María Juan oferirà un monòleg i actuaran les ballarines valencianes Paula Brunet i Andrea Lluch. L'acte té com a objectiu sensibilitzar sobre la igualtat d'oportunitats de dones i homes en el nostre municipi, i posarà de manifest en clau d'humor les desigualtats existents en la societat.

La Nit Violeta és part de la programació especial en commemoració del Dia Internacional de l'Eliminació de la Violència contra les Dones. Sota el lema "Ni una més", diverses activitats i accions busquen conscienciar a la comunitat sobre la importància d'erradicar la violència de gènere i promoure la igualtat entre totes les persones.

La programació d'esdeveniments inclou una àmplia varietat d'activitats destinades a sensibilitzar i empoderar a la societat en la lluita contra la violència de gènere. Entre els tallers i cursos oferits pel consistori es troben el taller d'Autodefensa Femenina, el taller "Cos, Ment i Ànima", Ioga Prenatal i Dansa en valors.

El 28 de setembre a les 18.00 hores en l'Espai de la Dona, Mónica Alario Gabilan oferirà una conferència sobre el Dia Internacional del Tràfic i l'Explotació Sexual. La programació també compta amb l'exposició en línia "L'Adolescència Davant la Violència Masclista" que es projectarà en els tres IES de Riba-roja, en la televisió de Riba-roja i estarà disponible en la web de l'Ajuntament durant tres mesos. També en format en línia, s'ofereix la formació "Masculinitats Igualitàries" un curs al qual pot optar tota la ciutadania i que té com a objectiu conéixer nous models de masculinitat centrats en la corresponsabilitat i el qüestionament de rols de gènere.

El 6 d'octubre a les 10.30 hores es presentarà l'II Pla d'igualtat Municipal a la sala de Plens de l'Ajuntament, un acte obert a tota la ciutadania en el qual es projectarà un vídeo on col·laboren persones referents en el municipi.

En col·laboració amb l'Associació Alanna, el 10 de novembre es presentarà en l'Espai de la Dona el llibre "Carlos, a Ti Quiero Contarte" de Carmen Cardona Polo. La programació també inclou un taller d'Igualtat per a la Joventut previst l'11 de novembre en Territori Jove, una campanya junt amb la xarxa de comerços locals de Riba-roja que s'identificaran com a espais segurs. També alumnat de 3r d'ESO dels IES del municipi gaudiran de l'obra de teatre "Bésame" Protagonitzada per Pepa Cases: Una proposta de dansa i teatre que aborda el tema de la violència de gènere.

La culminació d'aquesta programació especial tindrà lloc el 24 de novembre en la Plaça de l'Ajuntament, on es realitzarà una concentració en la qual es llegirà el manifest institucional en contra de la violència de gènere.

“Des de l'Ajuntament de Riba-roja volem implicar la ciutadania, animar a la comunitat a unir-se a aquestes activitats i comprometre's en l'erradicació de la violència contra les dones. Junts, sota el lema "Ni una més", podem construir un futur més igualitari i lliure de violència”- apunta Raquel Pamblanco, regidora d'Igualtat.