Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

La Passarel·la sobre el Barranc de Mandor permet la connexió segura amb l'estació de metro d'El Clot i amb el nucli urbà

Esta nova infraestructura ciclo-vianants obri pas al futur corredor verd amb el Túria.

'URBANISME' 28 de juny de 2024

Les urbanitzacions de la zona Nord de Riba-roja de Túria -Santa Mónica, El Molinet, Santa Mónica, Parc Montealcedo, Montealcedo, Entrenaranjos, Santa Rosa i el Clot de Navarrete- ja disposen d'una nova connexió ciclovianants que comunica als veïns i veïnes amb l'estació de metro de ‘El Clot’. Es tracta de la nova passarel·la sobre el Barranc de Mandor situada entre el carrer Enrique Alamar i el carrer Logronyo.

Este projecte va nàixer de la necessitat de millorar les condicions d'accessibilitat i permeabilitat a través del Barranc de Mandor, que fins a la data exercia un efecte barrera i generava dificultats de mobilitat i connexió entre la zona de Santa Rosa i l'estació de Metrovalencia “El Clot”. Els veïns i veïnes, especialment de la Urbanització Santa Rosa, que desitjaven accedir a l'estació de Metrovalencia, a peu o amb bicicleta, es veien obligats a vorejar el llit del Barranc fins a aconseguir el carrer Màlaga, la qual cosa implicava importants increments en les distàncies i temps de desplaçament, a més del risc que suposa per als qui accedien a l'estació per la calçada CV-336, sense cap mena de voral.

Durant l'acte inaugural, l'alcalde de Riba-roja, Robert Raga que va estar acompanyat per l'equip de govern i per representants veïnals, va subratllar la importància d'esta nova infraestructura que en uns anys -va dir- “seria una nova via de connexió amb el Parc Natural del Túria, que des de hui ja permet una connexió segura de les urbanitzacions de la zona nord amb l'estació de metro d'El Clot i d'estes amb el nucli urbà. A més- matisa- en un futur permetrà connectar també amb la localitat veïna de L’Eliana”.

Raga va destacar la importància de la mobilitat sostenible, com a clau en la lluita contra la contaminació “hem fet un important esforç des de 2015 a través d'una línia d'autobús gratuïta, el ConectaMetro i el arRibabús, que facilita l'accés dels treballadors i treballadores a les àrees industrials, així com la xarxa de carrils cicle-per als vianants que annexionen el nostre municipi”. L'alcalde va recordar que en uns mesos, la freqüència de pas de la Línia 2 passarà de 30 a 12 minuts en el tram entre L'Entroncament i l’Eliana i 24 des d'esta estació fins a Llíria.

Sostenible, accessible i segura

La nova’ Passarel·la Barranc de Mandor’ és una moderna infraestructura de tipus arc atirantat o bow-string, de 42,65 metres de llum, amb dos arcs inclinats cap a la seua part superior, amb una altura total de 6,20 metres. El paviment de la passarel·la esta format per rajola de pedra calcària col·locada sobre xapa metàl·lica de 5 mm de grossària, que servix de superfície de suport per al paviment de rajoles i disposa d'il·luminació led.

L'execució de les obres de “Passarel·la en Barranc de Mandor” s'emmarquen en el Pla d'Inversions de la Diputació de València per un import de 544.500€