Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

La policia de Riba-roja de Túria va realitzar 12.602 actuacions oficials al llarg del passat any 2022 centrades en la seguretat viària, la seguretat pública i la protecció dels menors

La prefectura de policia va elaborar la memòria corresponent al passat exercici sobre la labor i el treball que van dur a terme els agents durant tot l'any.

'SEGURETAT CIUTADANA' 2 d'octubre de 2023

Els agents de la policia local de Riba-roja de Túria van dur a terme un total de 12.602 actuacions al llarg del terme municipal corresponents al passat exercici de 2022. La prefectura de la policia ha elaborat la memòria en la qual consta la labor i l'acompliment de les funcions que van exercitar els integrants del cos de la policia local al llarg del citat període de temps.

La memòria de la policia del passat exercici constata que les unitats de Seguretat Pública, Seguretat Viària, protecció dels Menors i prevenció de la Violència de Gènere, són les que concentren el major volum de treball. A més, cal afegir les actuacions que es van realitzar en altres unitats com la de Serveis Humanitaris, Medi Ambient o les tasques administratives sobre disposicions municipals.

La Seguretat Viària és la unitat que va concentrar un major nombre d'actuacions dutes a terme al llarg de tot l'any 2022, amb un total de 2.051 realitzades. D'elles, més de la meitat, un total de 1.231 sobre el global, corresponen a denúncies per infraccions a la llei de seguretat viària, de competència municipal mentre que altres 294 van correspondre a les infraccions dependent de la Prefectura provincial de trànsit.
 
En aquest àmbit d'activitat, cal destacar les 205 actuacions sobre assistència, investigació i tramitació per diligències en accidents de trànsit, a les quals cal sumar els 88 controls rutinaris als transports escolars, els 81 controls de trànsit de conductors i mercaderies o els 58 controls d'alcoholèmia duts a terme. Finalment, destaquen 32 actuacions per danys materials, altres 20 per vehicle abandonats i 21 atestats.

La Seguretat Pública és una altra de les prioritats de la policia local de Riba-roja de Túria que durant l'any passat va dur a terme 1.002 actuacions en total, de les quals 229 van ser seguiment d'arrestos domiciliaris, altres 161 citacions judicials, a més de 133 actes per substàncies estupefaents, i altres 35 serveis relacionats amb les festes patronals o les 86 per diligències instruïdes per causes judicials.

Els menors van concentrar un total de 1.177 actuacions al llarg de l'any 2022, amb una majoria en control d'entrades i eixides de col·legis -1.169 sobre el global- i altres 4 actuacions per protecció i altres 4 per absentisme escolar. Quant a les xarrades a menors, la policia de Riba-roja de Túria va realitzar un total de 37 xarrades, a les quals van assistir 540 menors a aquestes.

Quant a Serveis Humanitaris i Emergències, es van efectuar un total de 752, de les quals 612 van ser serveis per malaltia, per consum de drogues/alcohol, persones indigents o extraviades, entre altres. A més, es van realitzar altres 140 actuacions per incendis, inundacions, despreniments o rescats. Aquests serveis es completen amb els 57 que es van dur a terme per la unitat de Medi Ambient.

Al llarg de l'any 2022 es van realitzar, a més, altres 54 actuacions per protecció i assistència a dones, de les quals 36 van ser actuacions per violència de gènere i altres 18 com a violència domèstica. Es van dur a terme altres 235 controls per permisos d'obres i 114 per control d'animals de companyia i perillosos i altres 97 actuacions relacionades amb el consum de begudes alcohòliques en la via pública.

L'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha enaltit “la gran labor que realitzen tots els agents, sense excepció, que formen part de l'actual plantilla de la policia local en el seu dia a dia, amb un treball fonamental en la vida del nostre municipi com a garants de les llibertats dels ciutadans i amb una tasca important a l'hora d'ajudar a tots els veïns en qualsevol àmbit de la societat”.