Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

La Policia Local de Riba-roja inicia aquest dilluns una campanya especial de control de velocitat

Aquesta iniciativa pretén regular el comportament dels conductors i garantir la seguretat viària.

'SEGURETAT CIUTADANA' 27 de gener de 2023

A partir del pròxim dilluns 30 de gener, la Policia Local de Riba-roja durà a terme una campanya especial de control de velocitat, a fi de conscienciar a tots els conductors i conductores de la responsabilitat que suposa anar al volant, respectant els límits de velocitat en nucli urbà i urbanitzacions i la resta dels senyals viaris.

Aquesta iniciativa, entra dins de les campanyes periòdiques que realitza la Policia Local per a reduir la velocitat i respon a la demanda ciutadana de controlar que es complisquen amb els límits establits en els coneguts com a ‘punts negres’ i no posen en risc la integritat física.

A través d'un dispositiu de control de velocitat mòbil, els efectius de la Policia Local registraren una velocitat superior al límit establit per la DGT, en la via en la qual estiga situada. Si detecta una infracció, salta un dispositiu fotogràfic i captura la foto de la matrícula del vehicle. La campanya es realitzarà de manera aleatòria en les vies en les quals els conductors ‘apreten’ més l'accelerador.

La Policia Local ha recordat a la població que la velocitat permesa tant en nucli urbà i urbanitzacions és de 30km/h.

Amb aquesta mesura es pretén que els conductors reduïsquen la velocitat en aquells punts en els quals especialment suposen un risc per a la seguretat viària i porta aparellada una sanció administrativa regulada en l'article 48 del Reglament General de Circulació (RGC), que oscil·la entre els 100 i els 600€ i la retirada de fins a 6 punts del carnet. No obstant això, aquesta quantia pot variar en funció de la gravetat de la infracció.

El regidor de Seguretat Ciutadana, José Luis López ha indicat ‘que es tracta de conscienciar a la població perquè complisca els límits de velocitat tant en nucli urbà com en urbanitzacions i no es genere risc per a la ciutadania”. Així ha aclarit ‘no es tracta d'una mesura merament recaptatòria sinó de control i prevenció’.

La velocitat és un important factor de risc i està relacionada directament amb gran part dels accidents de trànsit que es produeixen en carretera i municipis. A més, segons la DGT, la velocitat inadequada o excessiva exerceix una influència molt negativa en les capacitats de conduir de la persona.

L'excés de velocitat no sempre està relacionat amb la conducció per carretera. Una col·lisió a 50km/h equival a caure des d'un tercer pis i a parir d'aquesta velocitat comença a ser més probable que un vianant atropellat muiga a que sobrevisca.

A més, a partir dels 30 km/h i especialment entre els 40 i els 55 km/h, la probabilitat de causar una discapacitat a un vianant com a resultat de l'atropellament és ja molt significativa. L'estalvi de combustible i el respecte al medi ambient són uns altres dels factors que ens haurien de fer respectar els límits de velocitat.