Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

La Policia Local de Riba-roja intervé 240 quilos de garrofa en la primera setmana de campanya de vigilància

Els efectius controlaran la procedència, pertinença i volum del producte.

'SEGURETAT CIUTADANA I AGRICULTURA' 21 de juliol de 2022

La Policia Local de Riba-roja ha iniciat una campanya de vigilància per a evitar l'apropiació indeguda i comercialització de la garrofa durant els mesos d'estiu en els camps del terme municipal.

Durant la primera setmana s'han intervingut 240 quilos en la Partida Potros, en la CV-374 Riba-roja -Loriguilla a l'altura del Camp de Tir. La Policia Local va interceptar la mercaderia en diversos sacs, després que abandonaren el lloc.

Fins a finals d'agost, la policia, en col·laboració amb l'equip ROCA de la Guàrdia Civil, intensificarà els controls i inspeccions per a comprovar la procedència, pertinença i volum de producte, d'acord amb el que figura en els documents de traçabilitat que disposen els recol·lectors autoritzats. Entre aquests documents figura el REGEPA, Registre general de la producció agrícola, necessari per a comercialitzar la garrofa.

Aquesta campanya d'inspecció i control s'ha avançat enguany a conseqüència de l'onada de calor, que ha provocat que la garrofa madure de manera prematura i estiga en perfectes condicions per a la seua comercialització en magatzems. La garrofa ha aconseguit en aquests últims anys preus molt alts, a causa de la creixent aplicació que té aquest fruit per a fins alimentosos i farmacèutics.

L'inici de la campanya de vigilància, que es prolongarà fins a finals d'agost, és un dels temes que es va abordar en el Consell Agrari celebrat el passat 18 de juliol, en el qual es va informar de l'existència del grup de whatsapp, format per agricultors, Policia Local, Guàrdia Civil , amb la finalitat d'alertar i previndre davant qualsevol possible furt.

En el Consell Agrari es va abordar també la campanya de la Conselleria per al repartiment del spinosad - insecticida autoritzat per la UE per al seu ús en agricultura ecològica- , la instal·lació de la bàscula municipal, el pla d'asfaltats de camins rurals 2022/23 i es va donar compte del projecte de reestructuració agrària de la conselleria d'Agricultura.

L'alcalde de Riba-roja, Robert Raga va destacar “la importància d'estar ben coordinats, tant els cossos de seguretat com els agricultors, per a garantir que no es produïsquen furts en els camps”. Així- assenyala- “posarem de la nostra part tots els mecanismes perquè la campanya de la garrofa es realitze, per part dels agricultors autoritzats, en les condicions màximes de seguretat”.