Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

La Universitat de València presenta el Pla Estratègic de Riba-roja de Túria al Consell del Poble

Aquest òrgan consultiu té com a finalitat debatre aquelles propostes que eleven els consells sectorials a través dels seus representants

'PARTICIPACIÓ CIUTADANA I TRANPARÈNCIA' 18 de desembre de 2018

Fruit d'un rigorós i científic treball, la Universitat de València va presentar el passat 12 de desembre al Consell del Poble el Pla Estratègic Territorial de Riba-roja de Túria amb la finalitat de poder obtenir el respatler i implicació d'aquest òrgan consultiu en el desenvolupament del citat document.

El Pla Estratègic Territorial Sostenible, Integrat i Participat de Riba-roja és el document que arreplega una visió global del municipi a partir de la participació activa dels diferents actors socials i econòmics, la qual s'ha dut a terme a través de diversos formats com són les entrevistes semiestructuradas, les taules sectorials de participació i experiències com el mapa Gulliver. La participació ciutadana al costat del diagnòstic tècnic ha permès identificar les característiques que defineixen a Riba-roja com a municipi, qüestió clau per a consensuar les propostes d'acció necessàries per a planificar a mitjà i llarg termini el futur desenvolupament de la nostra localitat.

L'alcalde del Consistori, Robert Raga, situá a Riba-roja a l'avantguarda dels municipis del segle XXI que aposten per la qualitat de vida i la preservació del medi ambient com a pilars bàsics per al desenvolupament territorial. "Desde l'Ajuntament tenim el ple convenciment que les accions territorials han de partir d'una estratègia consensuada, participada i integrada basada en unes directrius bàsiques que orienten el desenvolupament del nostre municipi des d'una visió holística".

Com a responsables de l'elaboració del citat document, el catedràtic d'Anàlisi Geogràfic, Jorge Hermosilla; el professor titulat en la facultat d'economia Tomás González; el catedràtic en química analítica, Ángel Morales i la tècnica de Recerca del Pla Estratègic, Sandra Majordom van proposar, en la segona convocatòria del Consell del Poble, el Pla Estratègic Territorial de Riba-roja. Un Pla que guiarà el futur desenvolupament socioeconòmic del territori sota els principis de la sostenibilitat econòmica, social i ambiental fins a l'any 2025.

La planificació d'aquest estudi ja va ser presentat a la ciutadania el passat mes d'octubre amb la finalitat de generar un espai de reflexió i debat per a abordar el seguiment i avaluació del pla i a les diferents taules sectorials de participació ciutadana entre les quals destaquen: la taula sectorial mitjà ambiental i qualitat de vida, la de desenvolupament social i col·lectivitats, la de model econòmic i territorial i la taula sectorial de futura educació i esport.