Menu Screen Reader

Menu Utilidades

Elegir Idioma

  • Imprimir
  • Contactar

Buscador

9

ORIENTACIÓN AL USUARIO

Está usted en:
  • Imprimir

L'Ajuntament constitueix el Consell de Poble amb la participació de representants polítics i entitats socials del municipi

Aquest òrgan es reunirà almenys dues vegades a l'any per debatre les propostes que li traslladin els consells sectorials.

'PARTICIPACIÓ CIUTADANA I TRANSPARÈNCIA' 30 d'octubre de 2018


El saló de plens va acollir ahir l'acte de constitució de el 'Consell de Poble', l'òrgan consultiu més ampli de participació, deliberació i presa de decisions, previst en el Reglament de Participació Ciutadana de Riba-roja, que va ser aprovat el 7 de novembre de 2016

Aquest òrgan té com a finalitat debatre aquelles propostes que elevin els consells sectorials a través dels seus representants. Es tracta d'un fòrum consultiu, les decisions del qual no són vinculants per al govern però sí serviran com un 'termòmetre' sobre aquells aspectes i iniciatives que preocupen a la ciutadania i, en alguns casos, podran ser dutes a terme.

En l'acte constitucional, presidit per l'alcalde de Riba-roja, Robert Raga, va estar present el regidor de Participació Ciutadana i Transparència, Rafa Gómez Sánchez, representants polítics de la corporació municipal així com els membres designats dels diferents consells sectorials.

"Con aquest nou instrument volem donar-li una major embranzida a la participació ciutadana i que tots els sectors tinguin veu en aquest fòrum a través dels seus representants. És important que la ciutadania sigui coneixedora i participi activament dels assumptes públics i que la seva opinió, propostes o suggeriments ens ajudin a configurar un municipi en el qual gaudim de major benestar i qualitat de vida', apunta l'edil de Participació Ciutadana.

En aquesta primera sessió es va acordar presentar en la propera convocatòria del Consell dues propostes per al seu debat i anàlisi; el Pla Estratègic i Territorial de Riba-roja, que marcarà el desenvolupament mediambiental, econòmic i social per als propers anys i la Carta de Serveis, un document que està treballant sobre 18 àrees municipals i que establirà els indicadors de qualitat que hauran d'avaluar la gestió municipal en matèria de transparència i participació.

La Carta de Serveis constitueix a més un compromís de cada àrea i/o servei municipal amb la ciutadania, amb la finalitat de promoure el seu coneixement i millorar la satisfacció del ciutadà i ciutadana.

El 'Consell de Poble' és una convocatòria pública, a la qual pot assistir qualsevol ciutadà o ciutadana prèvia comunicació 48 hores abans de la sessió, mitjançant instància en el Registre d'Entrada.